Tuesday, May 25, 2021

Filem Korea | Mission: Possible (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem aksi komedi yang agak berbaloi ditonton.. Walaupun kelakar namun babak aksi yang disampaikan oleh Kim Young Kwang sebagai Woo Su Han memang powerlah.. Ada dua babak berlawan yang memang berbaloi ditengok dan ada juga babak kelakar yang tak try hard.. Memang kelakar dan mendebarkan.. hehehe.. Tetiba je rasa hero yang sengal tu handsome pula.. hahaha..

Su Han merupakan penyiasat persendirian yang disalah anggap sebagai ejen oleh Yoo Da Hee.. Mereka berkerjasama untuk mencari perompak senjata api namun beberapa insiden menyebabkan mereka ditangkap penjenayah dan ditahan polis.. Bila Su Han dapat tahu yang Da Hee dihantar untuk mati bukannya menyelesaikan misi, maka Su Han berusaha membantu Da Hee..

Movie: Mission: Possible
Also Known As: Misyeon Paseobeul
Screenwriter & Director: Kim Hyung Joo
Genres: Action, Thriller, Comedy
Country: South Korea
Release Date: Feb 17, 2021
Duration: 1 hr. 45 min.
Yoo Da Hee is one of the Chinese Ministry of State Security’s top secret agents. When her department receives information about an arms smuggling ring in South Korea, she is sent to close the net on the smugglers. 
Part of the plan involves linking up with a South Korean special operative. But due to a case of mistaken identity, she is unexpectedly told to meet up with Woo Soo Han, a bumbling and inexperienced private detective whose small-fry cases include searching for missing dogs.
Yoo Da Hee has no idea that Woo Soo Han is not the operative she was dispatched to link up with and proceeds to include him in his plans to foil the arms ring. He, in turn, mistakenly believes that he has been earmarked by the secret service and fast-tracked to the top so decides to cooperate.
But things start to get very real when key witnesses are murdered, leaving this unlikely duo as the chief suspects...
(Source: Viki)

8 comments:

  1. pernha tengok trailer dia, memang nampak best!

    ReplyDelete
  2. ok bole layan movie ni nnati...
    Su Bin ni gf lee kwang soo kan hehe

    ReplyDelete
  3. Kelakar gila kim young kwang dalam ni hahaha, baru separuh jalan tengokkkk, nanti nak sambung tengookkkk. Best jugakkkk gf kwang soo berlakonnn.

    ReplyDelete
  4. Baru tonton filem ni. Memang banyak babak kelakar.

    ReplyDelete
  5. Wah ada Lee Su Bin. Boleh tengok nanti ni :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah tengok lagi hero dia. tinggi jugak ea dia haha

    ReplyDelete
  7. action thriller comedy ni cm menarik..okay boleh tgk nt

    ReplyDelete
  8. wahhh cantik ni boleh layan esok... hehe.. sbb plan mmg nk relaks2 tgk movie kelakar

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »