Sunday, May 16, 2021

Counting Days

Assalamualaikum..
Hye semua..

Dua tiga hari ini tak tahu nak update apa dekat blog.. Tiba-tiba rasa buntu dan bahu sebelah kanan sakit.. Salah tidur rasanya.. Sampai hari ini berdenyut-denyut.. Sapu minyak panas dia legalah sekejap, hilang minyak datang balik denyutan itu.. Dah berusia ini badan cepat tak sihat.. hehehe..

Ada yang dah mula puasa ganti atau puasa sunat?? Sha baru je mula ganti puasa.. Tahun ini tak dapat puasa penuh.. hehehe.. Lama pula tu.. Gigih mengganti ini, tu yang tajuk entry counting days.. Menghitung hari yang perlu diganti.. Disebabkan puasa, maka ke Marrybrown lah hari ini.. hehehe.. Alasan je tu semua.. hahaha.. Beli bubur nasi (2), bubur pedas, cheezy wedges dan nasi kari.. Mujurlah tak ramai orang berbanding sebelum ini sampai ke luar orang beratur.. hehehe.. Tak kuasa nak beratur panjang-panjang.. Ini pun tadi kalau panjang memang cancellah.. hehehe.. 

Bubur nasi, nasi kari debgan bubur pedas memang kesukaan kami sekeluargalah.. Dah 2,3 kali juga beli.. Cuma cheezy wedges je baru pertama kali rasa.. Okaylah.. Masin sikit.. hehehe..

Marrybrown pun ada boba tea.. Dah upgrade air baru perasan perkataan 'tea'.. hahaha.. Sha kurang sikit minum tea susu.. 

21 comments:

  1. Alhamdulillah dah 3 hari puasa. Alang-alang tak boleh beraya. Huhu

    ReplyDelete
  2. menag tak best kalau tak sedap macam tu. take care sis :)

    ReplyDelete
  3. Saya Marrybrown lover jugakkkk.. hehe..

    ReplyDelete
  4. my fav kat MB adalah bubur nasi.. kalau demam ke mula
    rasa nak bubur2 ni..

    ReplyDelete
  5. wahh marrybrown ada boba tea 👀 nak try lah!

    ReplyDelete
  6. Wahh Marrybrown buat menu baru ke?

    ReplyDelete
  7. Menarik ada banyak jenis bubur, dana jarang sgt ke MB tp sesekali layan jugak terutama nasi lemaknya

    ReplyDelete
  8. cepatnya dah start ganti puasa, bagus tul....

    ReplyDelete
  9. Ai baru nak start puasa hari ni.

    ReplyDelete
  10. sy x mula lagi entah kenapa liat benor kali ni hahaha dah laa byk

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, dah start puasa. Selamat berpuasa, Sha.
    Lama dah akak tak makan Marrybrown. Macam-macam menu ada dah sekarang ni ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Farah..
      Yup macam-macam menu dia..

      Delete
  12. Saya pun dua tiga hari sakit bahu yang amat. silap tidur mungkin. Saya pun hari ni baru start puasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah!! Selamat berpuasa Fiza.. semoga bahu Fiza akan kembali baik..

      Delete
  13. Bagusnyaaaa ganti puasa awal awal hehehe. Saya pun nak ganti awal jugak niatnya. Senang.
    Selamat berpuasa kak sha.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »