Sunday, June 6, 2021

Buku Motivasi | Ngeteh Di Kubur Ayah oleh Hamka Kereta Mayat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama dah buku ini berada di rak 'To Be Read' Sha.. Nak baca je mesti sedih.. Berbaloi sebenarnya memiliki buku ini untuk bacaan sekeluarga.. Bukan sahaja memujuk hayi yang sedih malah mengingatkan diri tentang pesanan-pesanan abah kepada kita.. Penulisan yang pada Sha sangat menyentuh.. Penulis berjaya mengarang sebuah buku yang dekat dengan hati pembaca.. Ada 7 topi utama yang penulis kongsikan dan setiap topik di huraikan dengan lebih terperinci seolah-olah yang meninggalkan pesan tu abah kita sendiri.. Pelbagai nasihat yang boleh dikaitkan memgikut masa yang sesuai.. Malah buku ini boleh dibaca sesiapa sahaja.. Sesuai sangat dijadikan koleksi.. Mati itu pasti, tak akan lambat walau sesaat dan tak akan cepat walau sesaat.. Sampai masanya semua yang hidup pasti akan mati.. 

Sha mula dan selesai pada 06.06.2021..

Koleksi peribadi Sha..
Published November 2018 by Buku Pojok

4 comments:

  1. saya pun tiba-tiba rasa teringin nak baca buku ni.. nanti saya cari di kedai buku berhampiran.

    ReplyDelete
  2. Mesti sedih ni, dah lama tak membaca ni mood tak mari

    ReplyDelete
  3. Macam menarik... boleh masukkan dalam wish list juga...

    ReplyDelete
  4. One of my favorite blogger. Nampak cam best buku ni. Boleh buat bacaan PKP

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »