Friday, June 18, 2021

Filem US | Cruella (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem mengenai manusia yang terlalu obses dengan diri sendiri.. Ingatkan Baroness von Hellman ini memang dasyatlah bab fesyen tapi rupanya gunakan hasil kerja orang lain sebagai hak milik sendiri.. Memang tak patutlah.. Paling tak sangka bila sanggup bunuh anak sendiri.. Betul-betul gilalah pada Sha.. Serius.. Kemunculan Cruella setelah mengetahui yang emak jagaannya dibunuh Baroness von Hellman tu memang ohsemlah.. Menjatuhkan dengan cara yang tak disangka.. Awal-awal tu Cruella balas dendam cara jahat tapi bila dia tersedar sesuatu, dia balas dendam dengan cara paling tak disangka.. Suka tengok perubahan sikap Cruella.. Bermula sebagai anak yang nakal, kemudian bila mak dia mati dia jadi Estalla.. Tapi bila tahu punca kematian mak dia, dia berubah jadi Cruella.. Lepas keseluruhan cerita sebenar diketahui dan nyaris mati, Cruella bangkit dengan cara yang tersendiri.. Filem yang sangat-sangat menarik..

Cruella
2021 ‧ Crime/Comedy ‧ 2h 14m
Estella is a young and clever grifter who's determined to make a name for herself in the fashion world. She soon meets a pair of thieves who appreciate her appetite for mischief, and together they build a life for themselves on the streets of London. However, when Estella befriends fashion legend Baroness von Hellman, she embraces her wicked side to become the raucous and revenge-bent Cruella.

8 comments:

  1. Sha tengok kat mana? Nak tengok jugak sebab ada Emma Stone

    ReplyDelete
  2. Siyes baca gempak habis..okay nak cari movie ni

    ReplyDelete
  3. Macam watak jahat dalam cerita 101 dalmations

    ReplyDelete
  4. this in the list juga haha ..aduhhh atie lambat dah ni

    ReplyDelete
  5. Duh ganas ye citer ni. Buat mama sakit perut je ni

    ReplyDelete
  6. best!
    aida da tgk, sha :)
    suka kat dressing cruella.
    kreatif tahap maksima.
    terutama dress lori sampah dia :) ha ha ha...

    ReplyDelete
  7. Leading actress semua nama start huruf E😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »