Sunday, June 27, 2021

Filem Jepun | Rurouni Kenshin: The Final (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini Sha tak adalah ikut dari awal tapi Sha minat pelakon yang bawa watak Himura Kenshin tu sebab dia antara yang bawa watak Kamen Rider dengan gaya yang menarik.. Sha ada tengok filem yang sebelum ini cuma tak pasti yang mana satu..

Filem ini ringkas je jalan cerita dia.. Yukishiro nak balas dendam atas kematian kakak dia yang juga isteri Kenshin.. Tapi cara dia balas dendam tu extreme gila kot.. Orang yang tak bersalah dibunuh, kedai kena bom, bandar hampir musnah semuanya sebab nak seksa perasaan Kenshin.. Sha suka babak perlawanan dalam ini.. Memang mantap dan mengagumkan.. Puas hatilah.. Tak terasa 2 jam tu..

Inilah si Yukishiro Enishi tu.. Smart pula bila dia buat rambut macam tu..

Babak dua orang ini berlawan pun best.. hehehe..

Movie: Rurouni Kenshin: The Final
Also Known As: Rurouni Kenshin Saishusho The Final, Rurouni Kenshin: Final Chapter, Rurouni Kenshin: Saishusho
Screenwriter & Director: Otomo Keishi
Genres: Action, Adventure, Historical, Martial Arts, Fantasy
Country: Japan
Release Date: Apr 23, 2021
Duration: 2 hr. 18 min.
Himura Kenshin is a legendary swordsman who has stopped killing people with his sword. Instead, he uses a dull-edged sword. He tries to live a peaceful life with Kaoru who runs a swordsmanship school in their village. Kenshin's past catches up to him causing the destruction of  Akabeko Restaurant, which was Kenshin's favorite place to eat. There, he finds a note with the word 'Jinchuu' on it.
(Source: MyDramaList)

~ Adapted from the manga series "Rurouni Kenshin" by Nobuhiro Watsuki.~

9 comments:

  1. dah tgk sikit 'the final' ni, tetiba nampak 'the origins', tengok 'the origin' dulu..

    ReplyDelete
  2. ada tengok ni tapi mula2 ja lepas tu internet problem n sampai sekarang nda sambung tengok lagi haha

    ReplyDelete
  3. singgah membaca di sini

    http://www.kembaraminda7.com/

    ReplyDelete
  4. Akak suka citer jepun time dolu2 lah ni tak kenal dah pelakon dia dan tv pun dah jarang kuar cerita jepun. suka oshin

    ReplyDelete
  5. belum tengok movies ni. Tau sebab takeru & one ok rock! :P

    ReplyDelete
  6. Baru tengok cerita ni di Netflix minggu lepas Sha.
    Suka tengok hero tapi bila dia senyum kurang macho.

    ReplyDelete
  7. Ikuti animasi. Rasa lagi comel tengok animasi. Hehe.

    ReplyDelete
  8. Tak sanggup nk tgk mesti scary

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »