Wednesday, June 16, 2021

Drama Jepun | Girl Gun Lady (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Menarik betul drama dari Jepun ini.. Seorang pelajar bernama Koharu sangat meminati model plastik yang perlu dipasang siap namun tak digemari di sekolah.. Pada satu hari beliau telah singgah ke sebuah kedai antik misteri yang telah nemberikan Koharu kotak model plastik pistul dan figura comel bernama Alice.. Malam itu setelah siap memasang model plastik tersebut, Koharu tertidur dan bermimpi berada dalam perlawanan pistol.. Namun bila tersedar dan ke sekolah baru Koharu tahu yang dia tak bermimpi.. Perkara yang dilalui malam tadi adalah betul dan berlaku di dunia paralel dimana mereka dibahagikan kepada 4 kumpulan dan diketuai seorang komander.. Mereka perlu berlawan dan siapa yang menang akan di bebaskan dari dunia tu dan komander mereka akan dijadikan manusia.. Namun nyawa mereka hanya ada 3 sahaja, sekiranya mereka kehabisan nyawa dalam permainan itu mereka juga akan hilang dari dunia nyata.. Segala data dan memori mengenai mereka akan terhapus.. Berjayakah Koharu melepaskan diri dari dunia Girl Fight Gun atau Koharu akan mati dalam dunia tersebut..

Syok tengok drama ini sebab tak logik tapi memaparkan sikap persahabatan yang kuat dan usaha kita melindungi orang yang kita sayang..

Drama: Girl Gun Lady
Also Known As: Garuganredi
Director: Taki Yusuke
Genres: Action, Tokusatsu, Drama
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Apr 6, 2021 - Jun 8, 2021
Aired On: Tuesday
Original Network: TBS, MBS
Duration: 30 min.
Koharu is a dull high school girl who is always alone. Her only hobby is making plastic models. One day, Koharu stops by a mysterious antique shop and purchases a plastic model gun and a toy figure named Alice. After spending the entire night assembling the gun, Koharu wakes up and witnesses bullets flying everywhere in school. She then meets Alice who moves like a human and tells her to get ready for a survival battle called "Girl Gun Fight", where she has to attack her schoolmates with a gun.
(Source: drama wiki)

4 comments:

  1. Baca sinopsis drama ni pun dah rasa menarik m kejap lagi nak cari dlm youtube

    ReplyDelete
  2. eh mcm best je.. haaa ok bole layan.....

    ReplyDelete
  3. aaa takutnya kalau nyawa ada 3 je. Tersilap langkah membawa padah

    ReplyDelete
  4. mcm best ja! satu pelakon pun tak kenal tapi suka girls power hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »