Tuesday, June 8, 2021

Drama Korea | L.U.C.A.: The Beginning (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok drama ini sebab ada Kim Rae Won je.. Sekali ending dia tak best.. Hampeh.. Hahaha.. Mungkin diorang nak buat sambungan kot sebab tajuk dia ada perkataan The Beginning..

Kisahnya Zi-O merupakan manusia yang terhasil dari suntikan beberapa jenis DNA haiwan di dalam makmal.. Kemudian Zi-O ini melarikan diri dari buruan orang makmal tu tapi setiap kali dia gunakan arus elektrik, sel memori dia akan yerbakar menyebabkan dia hilang ingatan sampailah berlaku satu letupan besar yang meninggalkan sel-sel terbaik je dalam badan dia dan ingatan dia mula kekal.. Saintis dan orang yang membiayai kajian mencipta Zi-O ini memang gila sebab sanggup buat apa sahaja demi mencapai matlamat.. Orang suruhannya di mana-mana dan sanggup membunuh.. Kesudahannya Zi-O ini berkerjasama dengan saintis gila tu bila emoai dia dimanupilasikan.. Mereka cuba menghasilkan lebih banyak manusia seperti Zi-O menggunakan sel Zi-O..

Drama: L.U.C.A.: The Beginning
Also Known As: Last Universal Common Ancestor, Luka, LUCA
Director: Kim Hong Seon
Screenwriter: Chun Sung Il
Genres: Action, Thriller, Mystery, Romance, Sci-Fi, Melodrama
Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Feb 1, 2021 - Mar 9, 2021
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 15 min.
“LUCA" is based on Charles Darwin’s proposition that all species of life have descended over time from common ancestors. (LUCA stands for "last universal common ancestor.")
Ji Oh, who rarely reveals his emotions to others, has a special power and a secret but doesn't know who he really is. He is chased by mysterious figures while he tries to find answers to numerous questions that surround him.
Gu Reum is a detective whose parents disappeared when she was a young child. When she decides on a course of action, she won't change no matter what.  Gu Reum chases after the truth behind her parents' disappearance. She meets Ji Oh and her life changes. 
(Sources: Asianwiki, Soompi)

3 comments:

  1. ada plan juga nak tengok drama ni bila ramai yg cakap ending tak best terus tak jadi nak tengok..haha

    ReplyDelete
  2. almaak kita pun suka kim rae won... hahaha..
    tapi citer ni more to scrince2 fiksyen eh? hahaa

    ReplyDelete
  3. tengok jalan ceritanyaaa nampak menarik :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »