Saturday, June 26, 2021

Komik | Isteriku & Kedai Buku: Kedai Buku Cinta Pertama oleh Shin Takahashi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Dapat juga komik ini.. Lama dah teringin nak beli.. Hahaha.. Cuma tu lah.. Dapat yang no 2 je, yang no 1 dah tak ada jual.. Jenuh juga nak cari yang terpakai..

Kisah Chii yang kehilangan suami dan perlu menjaga kedai buku milik suaminya.. Bukan mudah untuk menarik minat orang membeli dan membaca dengan saingan dari Perpustakaan Awam lagi.. Namun Chii tetap bersemangat melakukannya dengan pertolongan Hachi sahabat baik suaminya.. Komik ini dibahagikan kepada 4 bab dengan kisah yang berlainan namun berlaku di sekitar bandar dimana kedai Buku Chii berada..

Membaca komik ini membuatkan perasaan ingin memiliki mini perpustakaan di rumah sendiri dan mumbuka kedai berkonsepkan cafe buku semakin menggebu-gebu.. hehehe.. Namun tak pastilah masih ramai lagi ke yang sukakan buku fizikal.. Sha sendiri pun tak banyak dah membeli buku fizikal..

Petikan dari Episod 3: Surat Cinta Bentuk Novel
'Membaca ini sama macam ketawa... terluka... Sama macam hidup dalam kehidupan berbeza.'

Sha baca dan selesai pada 25.06.2021..


Published September 2019 by Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd (first published 2015)

6 comments:

  1. singgah baca.
    jom tukar link bloglist.
    saya dah add link ini dlm blog saya.
    http://www.kembaraminda7.com
    tq

    ReplyDelete
  2. waaa... sy pun ada komik nie juga hehe.. sukaa sgat baca

    ReplyDelete
  3. Wah..nama jepun tapi bahasa melayu hehee..menarik sha!

    ReplyDelete
  4. terbaik, nice sharing.. jemput singgah sini ya.. https://saripkay.com

    ReplyDelete
  5. Bestkan kalau ada cafe book tapi sekarang orang dah jarang membaca. apa pun semuga berjaya impian sha

    ReplyDelete
  6. Mana tahu suatu hari nanti dpt apa yg diimpikan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »