Tuesday, June 22, 2021

Makanan | Japanese Chicken Dumpling

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli dekat pasaraya.. Sedap rupanya.. hehehe.. Cuma tulah tak ada kuali nonstick.. hehehe.. Kalau ada lebih mudahlah nak masak dia.. Sebab rata je kan kuali tu.. Tapi serius memang sedap.. Cuma tulah lupa nak ambil gambar lepas masak.. Keluar je kuali, habis masuk mulut.. Hahaha.. Isi dia penuh tau.. Memang boleh beli lagi ni nanti..

Harga untuk satu peket ini RM5 lebih macam tu.. Bergantung dimana anda beli dumpling ini.. hehehe.. Sha tak ingat harga dia sebab dah lama beli..

Ada 10 ketul dumpling..

Panaskan minyak dalam kuali, kemudia goreng seketika dumpling ini.. Lepas tu masukan air sedikit dan tutup kuali.. Biarkan sampai air tu kering.. Siap untuk dimakan..

10 comments:

  1. Owh macam tu cara masaknya. Apa yang Sha share mesti buat PC nak cuba..lagi-lagi kalau ais krim. Ni dumpling pulak. Fuh mantap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 😂😂😂
      Sha pun baru pertama kali cuba.. Selalu tengok dalam mukbang Korea je.. hehehe

      Delete
  2. Masak dumpling ni di goreng ka bukannya rebus atau kukus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. Goreng.. Dia buh kat plastik tu macam tu.. 😂😂

      Delete
  3. Senang jew cara nak masaknya ye.

    ReplyDelete
  4. this one, aida pernah jumpa.
    tapi tak beli. tapi tak tau la sama brand ke tak.
    time tu aida mencari dumplings juga.
    malas nak buat sendiri, sha.
    ni goreng rangup2, sedap ni cicah sos thai :)

    ReplyDelete
  5. selalu je nampak dumpling ni dekat NSK tapi taknak makan yang goreng haha

    ReplyDelete
  6. laaa sng rupanya nk msk😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »