Monday, June 14, 2021

Day 6 PKPD PSAS

Assalamualaikum..
Hye semua..

6 hari sudah berlalu.. Masih ada 8 hari lagi untuk dilalui.. Alhamdulillah masih kuat dan bersemangat walaupun kadang-kadang rasa tertekan.. hehehe.. Hari ini bermulalh kesibukkan memantau kerja sekolah anak-anak dan juga kerja sendiri.. hehehe.. 

Menu sarapan anak-anak.. Ini paling cepat sebab mak kelam kabut pagi ini.. hahaha..
Tuang air 250ml, pasta dan serbuk sos dalam satu bekas.. Kemudian kacau atas dapur dengan api kecil... Setelah pekat, siap untuk dimakan.. Amani dan Imani pun suka.. Sedap rasa dia.. Bolehlah nak dijadikan menu sarapan pagi ketika kesuntukkan masa.. hehehe..
Kakak dah kena masuk kelas google meet untuk subjek RBT.. Permintaan cikgu untuk buat aktiviti tu tengah mak fikirkan.. hahaha.. PKPD kan, macam mana nak pergi cari ye.. 
 
Yang kecik ini tengah melancarkan pembacaan teks Bahasa Melayu sebelum dirakam.. Hari ini kena rakam dua video.. Satu BM dan satu lagi muzik kena bernyanyi.. Kerja sekolah BM, BI dan Sains.. Ini kena ikut rapat sebab suka terpesong dengan perkara-perkara lain.. hahaha..

Mak dengan ayah berkursus online.. hehehe.. Sekarang ini semuanya online je.. Nak cukupkan 5 hari berkursus.. huhuhu..

8 comments:

  1. best kan..rasa santai je belajar & bekerja dari rumah..

    ReplyDelete
  2. Memang ibu bapa pun sibuk kalau anak-anak mengikuti pdpr kan, Kak Sha.

    ReplyDelete
  3. jgn kate budak..shida pn suka hahaha..adooi mana yg berlemak semua suka..xde yg xsuke ^_^

    ReplyDelete
  4. Hehehe. Ni lah peluang parents untuk tengok cara cikgu mengajar anak-anak. 😁😁😁

    ReplyDelete
  5. Bukan budak je terpesong mak budak pun kadang terpesong jauh hahahaha

    ReplyDelete
  6. tak pernah try lagi cheese macaroni tu sebab tak gemar sangat macaroni.

    ReplyDelete
  7. still sedih sbb tgk diorg kena hadap lagi online class :(

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »