Wednesday, June 9, 2021

Korean Drama | Dark Hole (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat menarik dan mendebarkan cuma satu je kekurangan dia.. Punca Dark Hole dan monster tu tak berapa nak jelas sangat.. 

Jalan cerita dia bermula dengan perlawanan antara Hwa Sun dengan raksasa tu dan kemudian baru diceritakan punca perlawanan tu.. semuanya bermula dengan kemunculan satu lubang besar yang mengeluarkan asap hitam.. Asap hitam ini bila memasuki badan menyebabkan manusia berkelakuan ganas dan menakutkan.. Cuma Hwa Sun je yang berjaya kawal asap tu dari mempengaruhi diri dia walaupun asap tu masuk dalam badan dia.. Seorang lagi yang berjaya mengawal asap tu ialah perempuan shaman.. Tapi shaman ini jahat, kesudahannya dia mati kena bunuh dengan monster tu.. Monster ini dia berjaya keluar dari lubang tu dan duduk dalam badan manusia..

Drama ini jenis bergerak laju.. Tak ada moment yang sempat kita nak tarik nafas.. Kesudahan dia pun menarik sebab hero dengan heroin tak mati.. hehehe..

Drama: Dark Hole
Also Known As: Dakeuhol, Another Class, eonadeo keullaeseu
Director: Kim Bong Joo
Screenwriter: Jung Yi Do
Genres: Action, Thriller, Mystery, Horror, Sci-Fi
Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Apr 30, 2021 - Jun 5, 2021
Aired On: Friday, Saturday
Original Network: OCN, tvN
Duration: 60 min.
About a group of survivors who have to fight for their lives against mutants that are created when humans breathe mysterious dark smoke from a sinkhole.
Lee Hwa Sun is a police detective in the Seoul regional investigation unit. Lee Hwa Sun’s life is turned upside down when she receives a phone call from her husband’s murderer, telling her to come to “Mujishi.” However, the people in Mujishi have been transformed into monsters after breathing in a mysterious dark smoke. Lee Hwa Sun must not only fight to survive but also battle her fear in order to capture her husband’s murderer.
Yoo Tae Han is a native of Mujishi and a wreck car driver. He has a carefree personality and likes to joke around, but he has a strong sense of justice. He quit being a police officer due to a scandal caused by a misunderstanding, but he is proud of his days in the force. When he meets Lee Hwa Sun in the chaos of Mujishi, he devotes his life to saving others from danger.
(Sources: Naver, Soompi)

5 comments:

  1. Okay menarik juga! boleh toton..tq sharing sha :)

    ReplyDelete
  2. mesti saspen je sepanjang masa

    ReplyDelete
  3. Another kdrama dalam waiting list. Laju nya kak sha tengok >.<

    ReplyDelete
  4. dah masuk list... entah bila la nak tengok hahha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »