Tuesday, October 5, 2021

Filem Jepun | Tag (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mood menonton tengah tinggi sekarang ini.. Hehehe.. Jadinya jomlah layan je review filem Sha..

Kali ini filem Jepun yang termasuk dalam senarai seperti Squid Game.. Filem Jepun ini dia lain macam sikit bila gore.. hehehe.. kalau tak suka darah dan ganas, better jangan tengoklah.. Sha tak galakkan.. Boleh terbayang-bayang nanti..

Kisah seorang perempuan bernama Mitsuko yang terselamat dari terbelah bila bas yang dinaiki beliau dipotong dan semua penumpang hilang kepala.. semuanya sebab beliau menunduk untuk ambil pen.. Namun angin yang membelah tetap mengejar beliau.. Sampailah ke sebuah sekolah, Mitsuko bertemu dengan Aki, Sur dan Taeko.. Mitsuko bagi tahu apa yang terjadi pada beliau namun ditenangkan Aki.. Mereka berempat kemudian ponteng kelas dan pergi ke hutan.. Sur menerangkan yang realiti boleh diubah dengan mealkukan perkara yang tak dijangka.. Kemudian mereka kembali semula kekelas dan diserang oleh guru.. Mitsuko berlari dan melalui beberapa keadan dimana orang disekeliling nya terus dibunuh dan yang menyelamatkan beliau ialah Aki.. Kebenaran yang dijumpai Mitsuko selepas mengikut kata Aki untuk bunuh dia memang mengejutkan.. Mitsuko berada dalam permainan Tag yang dicipta oleh seorang lelaki yang meminati beliau.. 

Movie: Tag
Also Known As: Riaru Onigokko, Real Onigokko, The Chasing World
Screenwriter & Director: Sono Sion
Genres: Action, Thriller, Mystery, Horror
Country: Japan
Release Date: Jul 11, 2015
Duration: 1 hr. 25 min.
No men in sight, only women...and something unthinkable is girls killing girls! This is Sion Sono at his best and craziest! A film that depicts young women's fragile and sometimes dangerous emotional turbulence and their fear of being chased by the unknown.
Female highs school students, including Mitsuko, Keiko and Izumi, become the targets of ghosts with various appearances including a groom with a pig's face and female teacher with a machine gun. 

3 comments:

  1. rasa macam pernah tengok video clip scene atas bas tu kat mana ntah. seram betul, tak berani nak tengok filem dia..huhu

    ReplyDelete
  2. pernah tengok cerita ni tapi lupa dah..Ingat scene kat dalam bas, tasik dan acara lari tu. Seram tengok cara kematian tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »