Thursday, October 21, 2021

Filem US | Odd Thomas (2013)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Teruja betul bila tahu filem ini adaptasi dari novel.. Terus Sha cari novel dia.. Mujurlah ada versi ebook.. Bolehlah layan nanti.. Hehehe..

Filem yang sangat menarik dan best.. Kisah Thomas yang mempunyai kuasa psikik dan boleh melihat orang mati.. Sampailah satu waktu Thomas mimpi mereka yang tidak berwajah meminta pertolongan beliau.. Thomas pergi kerja macam biasa dna terjumpa Fungus Bob yang dikelilingi makhluk penghisap kejahatan dan Thomas je boleh nampak makhluk ini.. Bila Thomas ikut Fungus Bob ini balik ke rumah, Thomas terjumpa dengan perancangan yang menakutkan.. Mujurlah Thomas memang ada kawan dengan polis jadi sennaglah nak buat siasatan.. Rupanya Fungus Bob ini bukan berkerja sendirian sebaliknya dibantu.. Masalahnya polis pun terlibat dengan Fungus Bob ini.. Mujurlah Thomas bagi plat besi dekat kawan detektif dia, kalau tak memang detektif tu mati.. 

Odd Thomas
2013 ‧ Thriller/Mystery ‧ 1h 40m
Odd, a cook, can see the dead. When a stranger enters his town along with predators that can feed on pain, Odd teams up with his girlfriend and the local sheriff to save the town.

2 comments:

  1. Bila dapat baca novel lagi puas hati.

    ReplyDelete
  2. I like this guy, suka tengok dia dalam Fright Night. Boleh cari nanti. Thanks rekemen

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »