Wednesday, October 13, 2021

Filem UK/Germany | Resident Evil (2002)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Permulaan kepada franchise filem ini.. Sha suka betul tengok lakonan Milla Jovovich ini.. memang ohsemlah.. Walaupun untuk filem pertama ini macam tak banyak sangat aksi beliau kecuali masa nak hujung-hujung tu.. 

Cerita bermula bila virus T disebarkan didalam makmal.. Red Queen iaitu AI dalam fasaliti tu telah menutup semua laluan dan mengurung mereka yang dijangkiti T Virus.. Namun sepasukan askar yang ditugaskan untuk mematikan Red Queen telah dengan tak sengaja nya membebaskan manusia-manusia yang telah bertukar menjadi zombie..  Bermulalah babak menyelamatkan diri dan juga terbongkarlah dalang sebenar yang menyebabkan T Virus tu tersebar..

Resident Evil
2002 ‧ Horror/Action ‧ 1h 40m
A virus turns hundreds of humans and animals at a genetic research facility into flesh-eating zombies. In response, an elite military unit tries to take them down before it is too late.

2 comments:

  1. kan bagus kalau Milla Jovovich boleh bantu musnahkan virus Covid 19 jugak

    ReplyDelete
  2. dia ni dah la cantik, power stunt pulak tu. Sebab tu lah cerita ni boleh naik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »