Friday, October 1, 2021

Filem Melayu | Laman Maut (2001)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini semua sebab Squid Game.. Hahaha.. Ada yang kongsikan mengenai cerita Laman Maut ini yang bertemakan survival game seakan Squid Game.. Gigihlah Sha cari untuk tonton.. Boleh tonton dekat Youtube.. 

Laman Maut ini seangkatan dengan Kem 505 yang keluar dekat DVD.. Tapi menarik jugalah cerita dia bila melibatkan permainan yang dipanggil Laman Maut.. Dengan tawaran wang 1 juta ringgit, mereka berkumpul di sebuah banglo yang terletak jauh didalam hutan.. Namun seorang demi seorang mati dibunuh.. Siapa pembunuh sebenar.. Nak keluar dari banglo tu memang tak dapatlah.. Pembunuh pula serumah dengan mereka.. Memang plot twist betul penamat dia.. hahaha.. Layan wei..

Publisher: Cine Art Production House
Actor: Kia Saun Chew; Silver Chung; Jalaludin Hassan.; Rashdan.; Zamarul Hisham
Anis (Suhaila) seorang pengaturcara di syarikat komputer cuba menyiasat kematian sahabat baiknya, Nurafizah setelah menyertai permainan yang dipanggil "lman Maut". Sebanyak 12 peserta sahaja yang dipilih diantara ribuan penyertaan. Aturan permainannya ialah "mati atau wang "1 juta".

5 comments:

  1. kena cari filem DVD dulu2 sbb citernya best2..

    ReplyDelete
  2. kadang tengok cerita lama ni macam lagi best.

    ReplyDelete
  3. hahaha penangan permainan sotong ya amboi mudanya jalaludin hasan ;-)

    ReplyDelete
  4. hahaha. rasanya dulu tengok cerita ni sebab Rashdan tu hensem

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »