Sunday, October 3, 2021

Filem Korea | Alice In Earnestland (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat masa ini, kita layan filem dan drama dulu.. Buku kita berhenti sekejap.. hehehe..

FIlem ini melibatkan psikologi dan keadaan yang memaksa.. Soo-Nam ini seorang yang rajin bercita-cita tapi perjalanan hidup dia agak jauh dari apa yang dia inginkan.. Namun dia cuba sedaya upaya untuk pastikan kehidupan dia okay namun malang bertimpa-timpa.. Soo-Nam ini cekap dalam meniru sesuatu perbuatan itu.. Masalah Soo-Nam ini bila suami dia mula putus asa dan cuba membunuh diri tapi berjay diselamatkan Soo-Nam namun berada dalam keadaan koma.. Soo-Nam tak nak tamatkan hayat suami dia walaupun doktor nasihatkan dia.. Dengan hutang rumah yang terpaksa ditanggung, lepas tu bil hospital suami dia lagi.. Tiba-tiba Soo-Nam dapat tahu kawasan rumah dia akan dibangunkan dan dia akan dapat pampasan yang tinggi.. Baru nak bergembira, eh datang masalah yang tak diduga bila penduduk di kawasan yang tak terlibat melakukan protes supaya kawasan mereka turut dibangunkan.. Memang cari pasallah.. Soo-Nam bukan sengaja tapi terbunuh.. Didesak dan ditekan membuatkan Soo-Nam memilih untuk membunuh.. Akhirnya berjaya juga Soo-Nam bawa suami dia pergi berbulan madu..

Movie: Alice In Earnestland
Also Known As: Sungsilhan Naraui Aellisu
Screenwriter & Director: Ahn Gook Jin
Genres: Thriller, Comedy, Life, Drama
Country: South Korea
Release Date: Aug 13, 2015
Duration: 1 hr. 30 min.
Soo-Nam can mimic anything with her hands if she sees it only once. She works hard everyday to pay off her husband's hospital bills, but it is never enough. One day, Soo-Nam's house is designated as part of a redevelopment area. She can make a lot of money from selling her house, but some residents protest against the redevelopment area. Soo-Nam becomes fed up with them and begins to use her dexterity against the other residents.

1 comment:

  1. wah dia jadi witch ke bunuh orang...tajuk macam Alice in wonderland je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »