Sunday, October 10, 2021

Mandi Sungai di Pangkin Aki Mohd

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam Sha bawa anak-anak mandi sungai.. Memang plan mengejut je sebenarnya.. Alhamdulillah.. Tempatnya cantik, air sungai bersih.. Lepas tu ada pangkin untuk letak barang dan rehat.. Selain yang ada dalam gambar ini, ada juga tempat untuk menginap tepi sungai ini.. Satu malam dalam RM50 camtu.. Boleh masak-masak.. Ada owner sediakan dapur gas, bayar RM10 je.. Pelampung pun ada owner sediakan tapi terhadlah.. Kena guna bergilir-gilir..

Satu pangkin ini RM20.. Boleh duduk selama mana kita nak..

Ada bilik air dan tempat tukar baju.. Kemudahan ini dia sediakan di dua tempat..

Air sungai yang jernih dan landai je.. Memang lebar tau sungai dia.. Air jernih dan sejuk..

Boleh buat makan-makan dan gathering

Boleh turun tirai kalau nak privacy atau nak elak panas.. 

No telefon untuk dihubungi.. Sha berurusan dengan Kak Azizah tu..

Siap ada kolam renang.. Memang puas hatilah anak-anak berendam.. Sungai kolam.. Sungai kolam..

11 comments:

  1. Menarik tempatnya, best ada sungai dan kemudahan, Selamat berhari minggu.

    ReplyDelete
  2. best ny sha. budak2 ni kan..kalau tempat air2 ni paling diorg happy pergi.

    ReplyDelete
  3. seronok kalau pergi tempat yang kena book dulu macam ni. selalunya kebersihan terjaga dan tak ramai sangat orang

    ReplyDelete
  4. Menarik...nasib baik jauh..kalau dekat memang dah ajak family pi dah ni

    ReplyDelete
  5. bestnya mandi manda
    skrg musim panas syok dpt berendam

    ReplyDelete
  6. Ehh..silap tingkap komen tadi. nanti kak Sha delete ye yg tadi tu. Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Cantik betul sungai kat sini. Air jernih macam ni rasa senang hati jugak nak mandi. Nampak apa apa boleh bertindak segera. Seronoklah masing masing dapat mandi air lama lama. Murah juga penginapan dan sewa tempat tu.

    ReplyDelete
  8. wah , seronoknya kalau adakan family gathering disini

    ReplyDelete
  9. seronoknyaaa..happy holiday shaa :)

    ReplyDelete
  10. Syioknya sha....boleh kuak lentang ni. Sungai dia pun jernih. Main masak-masak makan kat pangkin ramai2 best

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »