Tuesday, October 26, 2021

Filem Jepun | As the Gods Will (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

FIlem yang mengerikan.. hehehe.. Darah merata-rata.. Lebih ganas dan mendebarkan.. Hidup Shun Takahata yang boring dan biasa berubah 360 darjah dengan tiba-tiba bila dia kena bermain beberapa permainan kanak-kanak sebelum boleh lepaskan diri.. Bermula dari dalam kelas lagi Shun kena menyelamatkan diri dari menjadi mangsa bunuh sekiranya gagal dalam permainan Daruma-san ga Koronda.. Kemudianya beralih ke gelanggang bola dan berdepan dengan patung kucing yang ganas.. Tak habis di situ mereka dibawa pula ke dalam kiub.. Memang ngeri dan kejam je tengok yang kalah dibunuh.. 

Movie: As the Gods Will
Also Known As: Kamisama no Iu Toori , Kami-sama no Iu Toori ,
Screenwriter: Yatsu Hiroyuki
Director: Takashi Miike
Genres: Friendship, Thriller, Horror, Sci-Fi
Country: Japan
Release Date: Nov 15, 2014
Duration: 1 hr. 58 min.
A 2nd-year high school student named Shun Takahata lives an ordinary teenage life until one day he’s suddenly forced to participate in a series of children’s games such as “Daruma-san ga Koronda” with death as the penalty for losing. With no knowledge of who’s behind the games, he’s left with no other choice but to keep winning as his only means of protecting himself and his childhood friend, Ichika. Meanwhile, a troubled classmate named Takeru seems to actually be relishing the opportunity to get other students killed.

~ Adapted from the first arc of the manga "As the Gods Will" written by Kaneshiro Muneyuki and illustrated by Fujimura Akeji ~

6 comments:

  1. Ini macam lagi ngeri dari squid game ni..

    ReplyDelete
  2. Jepun filem dia memang next level lah. Imaginasi diorang memang kita pun tak terbayang

    ReplyDelete
  3. masa squid game keluar, ramai kata tiru filem ni

    ReplyDelete
  4. Tgk kat mana sha? Netflix ke youtube

    ReplyDelete
  5. kesian dia ngeri tengok satu kelas kena bunuh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »