Saturday, December 26, 2020

Drama Korea | Vampire Prosecutor 2 (2012)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sampai second season je drama ini.. tapi tulah macam tak puas hati je ending dia.. Kali ini lebih menarik sebab bukan semata-mata menyiasat kes tapi turut menyiasat bagaimana boleh ada vampire dan siapa yang menukarkan Min Tae Yeon menjadi vampire.. Paling best tengok hubungan antara Tae Yeon dan Soon Bum.. Drama ini kalau nak faham kena tengok season 1 dulu, kalau tak memang akan lost.. Tapi best tau sebab episod dia sikit dan cerita dia padat.. Memang ngamlah cuma tu lah, harapnya akan adalah diorang buat season 3..

Vampire Prosecutor 2|9 September 2012|11 episodes|Mystery, police procedural, thriller|
Sinopsis : In the second season of “Vampire Prosecutor,” Min Tae Yeon is back as the prosecutor who heads up a new division that investigates unsolved murder cases. No one, except for Detective Hwang Soon Bum, knows that Tae Yeon was bitten seven years ago and acquired vampire powers. Together, they solve murder cases, and each time Tae Yeon uses his “powers” to find leads on cases that seem unsolvable. But the one thinghe can’t solve is: who was the vampire/serial killer that turned him seven years ago? And what happens when Jung In becomes suspicious of Tae Yeon’s “questionable” tactics in solving cases.

3 comments:

  1. dia mcm back story flashback eh?

    ReplyDelete
  2. Menarik gak cerita dia. Best lagi kalau layan S1 dulu kan. S1 pun tak tengok lagi. huhu

    ReplyDelete
  3. susah jugak nak tahu tu siapa yang tukarkan. Hopefully dia jumpa jawapan kepada soalan misteri ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »