Wednesday, December 9, 2020

Anime Jepun | Spiritpact (2017)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Anime ni kelakar.. Persahabatan antara Tanmoku Ki dan You Keika yang bermula dengan kelakar namun akhirnya menjadi sahabat baik dan saling memerlukan.. Ki ini tugas dia hapuskan spirit jahat dan bersihkan kawasan.. Ki amik Keika jadi spirit shadow dia untuk tambah kuasa tapi nak serasikan kerjasama mereka bukan mudah.. Keika mulanya tak nak namun bila semakin mengenali Ki mereka semakin serasi dan penghujung season 1 ini kuasa ki berjaya ditonjolkan sepenuhnya dengan bantuan Keika.. Mereka yang cuba membuat rampasan kuasa gagal kerana kerjasama Ki dan Keika.. Namun ada musuh masa silam yang cuba memunculkan diri..

Kalau tak minat nak tengok anime sebab panjang boleh tengok versi filem dengan tajuk yang sama Spirit Pact (2018).. Cerita dia lebih kurang je cuma dalam anime panjang lagilah.. Anime ini boleh tengok online dekat SINI..

Spiritpact
Genres : Shounen Ai Action Supernatural
First Aired : Jan 07, 2017
Synopsis: Heir of an old famous family of exorcist, Keika You is stricken by poverty after losing his parents. He struggles as a street fortune teller and computer recovery part timer to earn money. One night in a junkyard, he meets the mysterious yet charismatic exorcist, Ki Tanmoku, fighting an evil spirit. This encounter is the beginning of a fated story for Keika You. Unfortunately for him, he was actually hit by a car and became a ghost. That was when the handsome exorcist Ki appeared and asked Keika to make a "pact" with him to fight evil spirits together. Here starts the friendship of our heroes!

2 comments:

  1. wah... ada anime dia skali.. and kak sha tgk both .. anime and live action .. minat betul ni

    ReplyDelete
  2. Cite anime pun boleh menarik mcm ni sekali ye

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »