Thursday, December 10, 2020

Lirik | Gong Nekara oleh Kmy Kmo, Luca Sickta

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha terdengar sebenarnya lagu ini.. Sebab rajin dengar lagu-lagu dari Yonny entah kenapa Youtube cadangkan lagu ini dalam playlist Sha.. Layanlah.. Menarik.. Permulaan lagu tu mengancam betul.. Macam tengah layan filem supernatural.. Hahaha.. Sha sangat suka dengar rentak lagu dia.. Lirik dia pun dasyat.. Lagu ini disiarkan 2 tahun dulu, baru ini Sha perasan.. Tak pastilah ada keluar dekat radio ke tak.. Sebab macam tak pernah dengar.. Sha suka ritma bunyi perkataan yang dituturkan oleh kedua-dua penyanyi.. Cantik sangat bunyinya walaupun liriknya deep sangat.. hehehe..


Tubuh berbulu
Mata nya merah dalam rimba
Aku keliru angkatan ke lembaga menjelma?
Urat kepala
Berdenyut cemas tak tenteram
Aku keliru
Berbau seram dengan geram

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Aku diam
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Semua diam
Aku tahu siapa nyanyi?

Dilontar lampiran yang tak se berapa mengusik
Nak dionarkan sakinah yang sebati di bumi muzik
Buncah dek
Tertumbuk akal tua picik yang mula semakin uzur kufur
Nikmat yang diberi percuma lantas nafsunya terus menggelupur

Rongga ritma rambang gila,
"kuku bima" bacok lidah
Longgar rima lambang nila
Susu dijaga rosak dah diludah

Separuh baris salam sua
Kenal dalam dunia nista
Pelaris dicari dalam gua
Untuk diguna demi dusta cita

Invasi…
Silap ritual
Basi fizikal
Membengkak mual
Injaksi lirikal
Gilap visual
Salah magikal
Katak berbual
Mahu klasikal
Beli dan jual
Beli mistikal
Jual mistikal
Beribu tahun
Berkali lantun
Berjuta pantun
Berjujuk lakon
Ya!

Pungkur panas berdarah gusi ke?!
Hilang nafas yang tata susila!
Ukur ganas pada kerusi je!
Bilang "Emas" hmm jauh lagi la
Ukur agas dengan burung hantu
Cari nahas di gua puaka
Mantera lahir dari jari hantu
Natra ganas tak cari suaka

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Aku diam
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Semua diam
Aku tahu siapa nyanyi?

Pantun angkuh lantun rakus rumus
Santun patuh jakun kamus kubus
Seru jangan sampai tamak nama
Deru arus angan, tambat, lambai saka
Mata merah tangan santai
Bila
Diam duduk tak berantai
Maka
Tindak tanduk pun terurai
Dendam silam tusuk terburai
Woohh
Naik bongkak sudah sampai otak
Sambil dongak waktu tolak
Makhluknya rongak kepala botak
Minda todak namun masih hidup dalam kotak
Tayang usah, jika jiwa tu mudah melayang
Resah tenang diri sendiri sudah di karang
Apa lagi?
Mahu jadi?
Terikat dengan bayang sendiri dari dulu sampai hari ini, haaaaa...

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Aku diam
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Semua diam
Aku tahu siapa nyanyi?

Aku lempar tari Iqram mengusik ego tua kau
Ombak singgah omong nisbah gangguan yang tak dihirau
Mungkin dulu rimba tebal semua berbekalkan pisau
Ini zaman sembur pucuk lagi laju dari santau
Makin hari makin resah jiwa yang cuba ditenang
Tewas juga hujung hari lepas hari baru menang
Nafsu lonjak bakar hati jantung pun laju digendang
Bila jauh jadi abdi "Masuth" puji pakai tendang
"Murrah" gelakkan kau, aku, kita kerna dah berjaya
Lumrah gerakan si alpa mudah lena lepas kaya
Bukan harta, atau benda di kejar nya hanya batu
Bukan Alpha atau Mambang yang ku gentar
Hanya Satu (Allahuakbar... Allahuakbar...)

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Aku diam
Tapi tadi siapa nyanyi?

Aku, (aku)
Engkau, (aku)
Dia, (aku)
Siapa tadi?
Dalam rimba
Semua diam
Aku tahu siapa nyanyi?

Aku lempar tari Iqram mengusik ego tua kau
Ombak singgah omong nisbah gangguan yang tak dihirau

6 comments:

  1. Seram pulak senikata lagunya ni hihihiii.

    ReplyDelete
  2. lagu lagu yg kak sha share smua best2

    ReplyDelete
  3. best lagu ni, lagu kmy kmo dgn group dia nukilan dulu pun banyak yg best. try la dengar :)

    ReplyDelete
  4. excited masa keluar lagu ni sebab malique diss altimet haha lirik dengan music pun cool

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »