Wednesday, December 16, 2020

ebook | Tingkat 15 oleh Ami Amira

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ke lapan Sha baca untuk 7 Hari percubaan percuma aplikasi Oakbee Buffet..

Asalnya nak baca je tanpa tengok review, tapi tertengok juga masa update pembacaan dekat Goodreads.. Bintang dan review yang tak berapa menarik untuk buku ini, namun Sha teruskan juga pembacaan dengan minda terbuka.. Tak baca tak tahu.. Lagipun jarang buku terbitan Karangkraf tak menarik.. 

Kisahnya kalau dicari logik memang tak akan jumpa, dah namanya pun novel kan.. Namun ketidaklogikan dalam novel ini melampau sangat.. Semua yang mati menjadi roh tidak tenteram dan mahu membalas dendam.. Permulaan cerita agak perlahan pada Sha.. Mendatar dengan beberapa konflik.. Namun penjelasan untuk konflik yang dihasilkan tidak begitu kuat.. Malah jenayah yang dilakukan tidak diadili dengan hukuman polis sebaliknya dibiarkan pula untuk hantu yang membalas dendam.. Pening membaca novel ini bila semua yang mati nak membalas dendam dan mengganggu penghuni flat.. Garapan yang huru hara pada Sha..

Sha baca dan selesai pada 13.12.2020

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet.. Free trial Pack..
Published October 2018 by Buku Prima

4 comments:

  1. takpe,..review yang jujur harap harapnya dapat meningkatkan kualiti karya penulis di masa akan datang

    ReplyDelete
  2. kalau semua pakat mati then bgun nak balas dendam, bercelaru la ceritanya kan

    ReplyDelete
  3. kalau tak baca tak tahu kan.. sekurangnya dh tahu jalan cerita

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »