Tuesday, December 15, 2020

Filem Melayu | Usop Wilcha Menghonjang Makhluk Muzium (2015)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok filem ini lepas baca review Farhana.. Macam seronok pula baca review Farhana, tu yang cuba tengok filem ini.. Okaylah.. Walaupun ceritanya seakan-akan Night at the Museum tapi okay je layan santai-santai.. Menariknya bila ada watak-watak dari Filem Kak Limah.. Bila tengok Elizabeth Tan berlakon pun not bad.. Tak nampak kekok.. Antara watak yang menarik..

Bila hantu antarabangsa bertemu hantu lokal, agaknya siapa yang menang ye.. Kenalah tengok filem ini.. Walaupun tak logik, masih lagi seronok dan ada pengajaran yang boleh dijadikan iktibar.. Jangan disangka yang lembik tu tak jahat.. hahaha..

2 comments:

  1. wahhh tak pernah tau ada ni ! ok nak tgk juga la

    ReplyDelete
  2. Memang boleh layan cerita ni untuk santai-santai

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »