Thursday, December 10, 2020

Anime Jepun | Spiritpact: Bond of the Underworld (2018)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Seasons 2 pula.. Kali ini cerita pasal sejarah Ki sebelum berjumpa dengan Keika.. Masa silam dan juga zaman kanak-kanak beliau.. Rupanya Keika dan Ki dah berkenalan sejak mereka kanak-kanak lagi.. Persahabatan yang berterusan dan juga tidak mempunyai sebab melainkan saling menyokong.. Roh Keika merupakan roh yang tidak mempunyai niat jahat ataupun harapan pada Ki sebaliknya Keika hanya ingin menyokong dan selalu ada disamping Ki.. Bila mereka bergabung, kuasa yang terhasil sangat luar biasa dan pure.. Tak ada yang boleh mencabar mereka atau memisahkan mereka dan mereka dah terikat antara satu sama lain.. Owh ya, cara perkongsian kuasa mereka sedikit seksi.. Jadi tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak.. Kalau tengok ending macam akan ada season 3 dimana sahabat lama Ki iaitu Shauken dihidupkan semula dengan cara yang kejam..

Sha tengok animasi ini di Youtube dan juga Gogoanime..

Spiritpact: Bond of the Underworld
Alternative Titles: Ling Qi 2, Spirit Pact: Yomi no Chigiri, Spirit Pact: Bond of the Underworld
Episodes: 12
Aired: Feb 23, 2018 to May 11, 2018
Producers: Tencent Animation & Comics
Studios: Haoliners Animation League
Source: Web manga
Genres: Action, Comedy, Magic, Supernatural
Duration: 24 min. per ep.
Synopsis: In this new season, we will discover the backstory of Tanmoki and who will learn through his memories who was his ancestor Rakugetsu.


9 comments:

  1. plot cerita dia menarik juga tu

    ReplyDelete
  2. gogoanime mmg best ! atie tgk smua anime dekat situ sebelum kenali telegram hehehe

    ReplyDelete
  3. akak tgok anime juga ke skrg.. huhu jarang2 nie dapat baca review dr blogger pasal anime

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terseronok pula layan anime tambah siri dia tak banyak sangat.. hehehe..

      Delete
  4. bila ada relationship yang suci atau ikhlas ni memang power bila bergabung kan? Tak kisah la superpower ataupun relationship biasa in real life hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »