Sunday, December 6, 2020

Drama Korea | Tale of the Nine-Tailed (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Menyampah dengan ending drama ini.. Sha tengok sebab ada Kim Bum.. Walaupun watak yang dia bawa tu agak nakal dan sedikit jahat tapi semuanya sebab abang dia yang pentingkan diri tu.. Kerekter watak utama tu awalnya okay je bila lawan orang jahat tapi bila muncul heroin dia jadi hampeh.. Mulalah berkisar nak selamatkan heroin dan bunuh emoogi tu je.. Adoi, stress tau.. Lepas tu penamat dia Lee Rang juga yang terpaksa berkorban.. Hurm.. Tak best.. Tak best.. Tapi orang jahat dia sampai ke sudah memang jahat gila.. Hahaha.. Yang ini lah yang nampak menyerikan sikit cerita.. Watak Emoogi tu memang jahatlah.. 

Drama: Tale of the Nine-Tailed
Also Known As: Gumi Ho, Tale of Gumiho, Chasing the Nine-Tailed Fox, Gumihodyeon, The Story of Gumiho, The Tale of the Nine-Tailed Fox, Gumihodi, Tale of the Nine Tailed
Director: Kang Shin Hyo
Screenwriter: Han Woo Ri
Genres: Action, Suspense, Thriller, Horror, Romance, Fantasy
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Oct 7, 2020 - Dec 3, 2020
Aired On: Wednesday, Thursday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 10 min.
The mythical nine-tailed fox, or gumiho, Lee Yeon had to settle in the city many centuries ago. Able to transform into human form, he eradicates supernatural beings that threaten the mortal world. His real aim is to find the reincarnation of his lost first love.
The talented television producer Nam Ji Ah works in a show that features urban myths. In the past, her parents were involved in a mysterious car accident and disappeared, and she suspects that Lee Yeon might be connected with this accident.
The half-brother to Lee Yeon is the captivating Lee Rang.  Despite being half-human himself,  he harbors a deep-seated contempt for all people. For sport,  he will unleash his seductive prowess upon his human-du-jour,  by promising to grant them their wishes, only to trick them into paying a hefty price for their earthly desires. (Source: Lee Cox at MyDramaList)

5 comments:

  1. alamak ending pulak tak best ek hehehe

    ReplyDelete
  2. uishhh marah betul kak sha dengan drama ni..jarang nak tengok kak sha tulis review emo macam ni..haha

    ReplyDelete
  3. sama lahhhh haritu nak tengok pun sebab ada Kim Bum je haha

    ReplyDelete
  4. aaa lee dong wook, walau tak minat korea tapi dong wook ni handsome betul hahaha

    ReplyDelete
  5. Drama ni sangat mengecewakan bagi saya. Tengok 2x speed sebab bosan sangat. Motivasi nak habiskan sebab Kim Bum je, last2 dia mati XD

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »