Friday, December 4, 2020

Animasi Korea | Noblesse: Pamyeol-ui Sijak (2015)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Adoi.. Dah terjebak dengan anime pula.. Animasi ini dari Korea.. Sebelum ini Sha baca komiknya di Webtoon, lepas tu tertengok animasinya di Youtube.. Macam pelik je bila dengar mereka berdialog dalam bahasa Korea.. Selalu tengok animasi Jepun atau English.. Anime ini menarik sebab kisah makhluk yang hidup lama dan dipanggil Noble.. Nak kata vampire, macam bukan.. Hahaha.. Yang ini dua episod je.. Permulaan kepada anime Noblesse..

Boleh tengok dekat Youtube

Cerita 820 tahun dahulu.. Sebelum Raizel menyembunyikan diri dalam keranda kerana terlalu sedih.. Bila terlalu mengejar kuasa hingga yang tak bersalah dibunuh sesuka hati.. Yang baik dan melindungi dilaga-laga supaya tak mengganggu.. 

Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Dec 4, 2015
Producers: None found, add some
Licensors: None found, add some
Studios: Studio Animal
Source: Web manga
Genres: Action, Adventure, Supernatural
Duration: 37 min.
Synopsis
Humans live their lives driven by ambition and greed, prepared to kill their own kind with no hesitation. Since the beginning of humanity, wars have raged on throughout the human world, with the other races watching on.
A victim of one war and orphaned, Ashleen was saved by the lord of the werewolves, Muzaka. Muzaka had abandoned his duties as lord and left the werewolf clan, travelling with Ashleen to secure her happiness. However, during his absence, members of Muzaka's species began orchestrating further wars on humans, disgusted by Muzaka's compassion. A secret and powerful organization established itself in the human realm, intending to manipulate Muzaka. When he is misinformed by the Union, Muzaka starts directing his rage toward the humans. Can his only friend, Cadis Etrama Di Raizel, the Noblesse, stop Muzuka's madness?
Set 820 years before the events of Noblesse, Noblesse: Pamyeol-ui Sija depicts the tragic history of Muzaka, and how it led to the Noblesse's indefinite slumber.

4 comments:

  1. jom join giveaway saya https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. animasi beratus tahun.. lamanya

    ReplyDelete
  3. susah nak stop kan kak sha, heheh bertabah lah sbb anime mmg best kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »