Tuesday, December 29, 2020

Drama Jepun | Imawa no Kuni no Alice (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini best sebab ada pelakon yang Sha minat.. hahaha.. Tapi sekejap je watak dia.. Dalam episod 3 je dah mati.. huhuhu.. Watak sampingan je.. Kalau tak suka drama bersambung atau tergantung, jangan tengok.. Sebab ini season 1, tahun depan akan keluar season 2..

Kisah si Arisu yang tak berkerja dan suka main game.. Tiba-tiba Arisu dan dua orang kawan dia berada di bandar yang tak ada manusia lain.. Mulanya mereka macam seonok sampailah mereka disuruh ke sebuah bangunan untuk bermain.. Masa ini mereka jumpa 2 perempuan.. Rupanya bukan mereka sahaja yang ada dekat situ.. Mujurlah untuk game pertama ini mereka bertiga selamat.. Namun ending dia tidaklah seperti yang diharapkan.. Ada yang mengawal mereka untuk terus kekal dalam permainan.. Ingatkan bila jumpa klu akan jumpalah dalangnya tapi terlambat.. Ada satu babak lawan yang ohsem untuk Sha.. Episod last ada perlawanan antara lelaki berpedang dengan perempuan jadian.. Bahagian ini memang best.. hehehe..

Kalau tak kuat, baik jangan tengok drama ini.. Ada babak lucah dan juga babak pembunuhan dia agak gore.. Dengan darah yang melambak.. Selamba je tembak dan bunuh.. Paling kelakar bab perempuan jadian tu.. Punyalah cantik, sekali lelaki rupanya..

Drama: Imawa no Kuni no Alice
Also Known As: Imawa no Kuni no Arisu, Alice in Borderland
Screenwriter & Director: Sato Shinsuke
Screenwriter: Kuramitsu Yasuko
Genres: Action, Thriller, Psychological, Supernatural, Mature
Country: Japan
Episodes: 8
Aired: Dec 10, 2020
Aired On: Thursday
Original Network: Netflix
Duration: 48 min.
Arisu—a listless, jobless and video-game-obsessed young man—suddenly finds himself in a strange, emptied-out version of Tokyo in which he and his friends must compete in dangerous games in order to survive. In this strange world, Arisu meets Usagi, a young woman who’s navigating the games alone. Together, they set out to unravel one mystery after another as they risk their lives and confront what it means to live.
(Source: Netflix)
Adapted from the manga series "Imawa no Kuni no Alice" by Haro Aso.

4 comments:

  1. tak saba nak start tgk cita ni .. hahaha

    ReplyDelete
  2. sedih betul bila kawan baik dia mati sebab watak favourite saya..huhu
    fighting scene tu memang best bila tengok perempuan dan laki tu lawan sekali bila perempuan tu buka kisah hidup dia, serius speechless kejap..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. part kawan baik dia mati tu memang tak puas hati betul..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »