Saturday, December 12, 2020

Filem Colombia | The Hidden Face (2011)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini menggunakan bahasa Spanish dan ada sarikata bahasa Inggeris.. Ceritanya sangat menarik.. Kisah seorang perempuan yang terperangkap dalam bilik rahsia dan melihat kecurangan kekasihnya.. Teman lelaki perempuan tu membawa balik kekasih baru bila mengetahui yang perempuan itu ingin berpisah dan hilang tak tahu ke mana.. Perempuan tu pula terperangkap dalam bilik rahsia tu bila kunci untuk membuka pintu tertinggal di luar bilik.. Memang sadis lah bila perempuan tu terpaksa melihat kekasihnya bermesra dengan perempuan lain di rumah dia.. 

Filem ini ada dibuat semula oleh Bollywood dengan tajuk Murder 3 (2013) dan Mexico dengan tajuk Perdida (2019).. Owh ya.. Sha tertengok filem ini dekat Facebook tapi bila cari balik link, tak jumpa lah.. hehehe.. Selalu camtulah.. Lupa nak save link dia..

The Hidden Face (2011)
Spanish: La Cara Oculta 
Genre: Thriller/Mystery
Director: Andrés Baiz
A woman (Clara Lago) accidentally becomes trapped in her new home's panic room while trying to spy on her boyfriend (Quim Gutiérrez).

4 comments:

  1. kalau cerita yg ada remake dari bollywood ,atie suka tgk bollywood lagi sbb dua punya editing skill buat kita lagi tambah seram hehehe

    ReplyDelete
  2. Scary jugak cite dia.. mesti best

    ReplyDelete
  3. ohhh movie Murder 3 ikut cerita ni la ek. Masa baca sinopsis tu dah terbayang movie Murder 3 haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »