Thursday, December 3, 2020

Currently Reading on Webtoon

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha sekarang ini rajin baca komik dekat Webtoon.. Betullah cakap ada seorang blogger tu, bila dah mula memang payah nak berhenti.. Hahaha.. Ada je beberapa komik yang Sha baca ini dah dijadikan anime cuma Sha tak lalu nak ikut.. Baca lebih mudah pada Sha.. Asalnya nak baca komik Sweet Home je sebab nak tahu jalan cerita, sekali boleh baca beberapa bab je secara percuma.. Jadinya bacalah komik lain, sambil-sambil tu.. Adoilah.. Bila dah terjebak dengan komik bersiri ini memang payahlah nak berhenti selagi tak jumpa penamatnya.. Antara yang Sha tengah baca sekarang ini..

Sweet Home by Youngchan Hwang, Kim Carnby
Baca komik ini sebab nak tahu jalan cerita sebelum drama dia keluar.. Sekali dah tersangkutlah pula sebab komik ini boleh baca percuma sampai bab 15 je.. Lepastu setiap hari dapat 3 bab percuma, sekarang ini baru sampai bab 35 je..

Noblesse: Season 1 (Noblesse #1-3) by Son Jae Ho, Lee Gwang Su (Illustrator)
Baru baca sampai bab 80.. huhuhu.. Ada lagi 12 bab lebih kurang, sebelum tamat seasons 1 ini..

Weak Hero by SEOPASS, RAZEN
Komik ini Sha baru baca sampai bab 27.. Ada banyak lagi bab dan komik ini pun tengah ongoing lagi.. Jadi bolehlah baca secara percuma cuma bab terkini je kena tunggu.. sekarang ini dah 120 bab yang boleh baca percuma..

5 comments:

  1. Kalau memang suka membaca,apa je sumber bacaan buat kita leka

    ReplyDelete
  2. atie suka juga baca manga.. dulu ada apps nama mangarock.. tapi masa time pkp tiba2 mangarock kena banned ! hahahaha since that stop :(

    ReplyDelete
  3. mesti ralit je Kak Sha dok membaca kan..

    ReplyDelete
  4. lama dah tak baca manga ni, tapi kalau ujang ke gila2 ke, masih boleh flip hehe

    ReplyDelete
  5. dulu rajin juga baca komik kat webtoon ni. lepas tu start malas dan penat nak tunggu episode baru keluar..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »