Saturday, December 26, 2020

Drama Korea | Vampire Prosecutor (2011)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini memang kesukaan Sha la.. Sebab ada vampire gitu dan episodnya pendek je.. Kikiki.. Hero dia tak adalah handsome sangat.. Biasa-biasa je tapi cerita dia menarik.. Vampire ini sebenarnya Prosecutor, bila digit dan bertukar jadi vampire dia tak adalah jadi jahat.. Dia masih lagi kerja sebagai prosecutor cuma dia minum darah orang yang dah mati.. Sambil-sambil tu, dia try siasat siapa yang gigit dan jadikan dia vampire.. Drama ini dah lama.. Kita tengok balik.. hehehe.. Paling best part mata biru vampire dia dan bila dia nak sisat kes dia cuma perlu calitkan sedikit darah dari tempat kejadian dekat bibir dia..

Vampire Prosecutor [2 October 2011] [11 Episodes] [Mystery, police procedural, thriller]
Sinopsis : Prosecutor Min Tae Yeon is bitten by somebody and becomes a Vampire. Tae Yeon rejects the life of a vampire and he survives by drinking the blood of dead people and still lives as a righteous prosecutor. Tae Yeon also uses his new founded abilities as a Vampire to prosecute powerful persons normally thought above the law. A mysterious case then occurs and the evidence points to a Vampire as the perpetrator.Tae Yeon now knows that he is not the only Vampire. He also ponders why he became a Vampire and what truths may lie behind their motives.

5 comments:

  1. ohh vampire baik lah ni ye. okaylah cerita pendek pendek cepat habis :)

    ReplyDelete
  2. Eh hero dia handsome sebenarnya walaupun dah masuk 40 series XD Suami Han Ga In. Kenal dia pun sebab layan 2 Days 1 Night~

    ReplyDelete
  3. kalau macam ni rupa vampire, tak menakutkan langsung

    ReplyDelete
  4. dah macam Stefan dalam The Vampire Diaries dah, minum darah dari blood bag dekat hospital je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »