Saturday, February 13, 2021

Cermin Mata & Baker' Cottage

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam Sha ke kedai Cermin mata yang Sha suka di Behrang 2020.. Nak periksa mata.. Memang naik pun rabun Sha.. Dah makin tinggi.. Nak buat masa tu juga tapi kaca tak ada stok.. Kena tunggu seminggu.. Ya lah cuti Tahun Baru Cina kan.. Sabar dululah nampaknya.. Mujurlah cuti tiga hati, tak adalah memakai kaca mata sangat.. Sha rabun jauh, jadi kat rumah memang tak pakai kaca mata tu.. Cuma bila nak tengok tv, keluar rumah atau memandu je baru Sha pakai..

Kiri, kanan naik 50.. Tapi paling tinggi belah kirilah.. Patutlah sakit kepala dan mata berair.. Makin berusia ini makin kuranglah kemampuan mata ini.. Alhamdulillah masih sihat..

Bila dah keluar tu memang menyinggah ke kedai lah mencari kudapan ringan.. Sha beli menu kegemaran Sha di Baker's Cottage iaitu Burnt Cheesecake dan Tart Telur.. Pai ayam tu baru pertama kali nak rasa.. Sedap cuma sedikit masin.. hehehe..

Roti mexican ini pula kegemaran Amani dan Imani.. Dengar je nak singgah sini, memang diorang minta belikan roti ini.. Suka sangat budak berdua ini dengan roti ini..

12 comments:

  1. Saya pun rabun jauh, pakai masa tengok tv dan keluar je. Kalau dah singgah bakers cottage, banyak pembeliannya :)

    ReplyDelete
  2. Sama la kita. Rabun jauh. Baru setahun tukar spek. Tapi masih selesa pakai spek lama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cermin mata lama tu masih okay cuma power je tak okay.. hehehe

      Delete
    2. Cermin mata lama tu masih okay cuma power je tak okay.. hehehe

      Delete
  3. kalau seminggu lagi nak tggu, kepala kak sha tetap akan pening la dlm sminggu ni, make sure jgn terlalu byk membaca dan mengadap screen tau..rest well ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang peninglah bila pakai spek.. MUjur kena gi opis dua hari je minggu ni..

      Delete
  4. Pernah juga rasa tat telur dan kek keju terbakar itu. Bolehlah rasanya. Pai ayam belum lagi.

    ReplyDelete
  5. nk tggu seminggu tu nnt x skt kepala ke sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit juga Anies.. Telan panadol jelah.. hehehe

      Delete
  6. dah lama tak pergi check mata ni. tengok gaya macam naik jugak level rabun tu. Baker's Cottage ni suka makan ayam dia, juicy!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »