Monday, February 22, 2021

Nakada Air Fryer

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya misi membeli Air Fryer tercapai juga.. Memang nekad nak beli sebab rasa berkeperluan gitu.. Beli masa flash sale dekat Shopee dan harganya berbaloi pada Sha.. Namun warna yang ditawarkan masa jualan murah tak berapa Sha berkenan tapi beli jugalah sebab warna je pun.. Lama-lama pandang mesti jatuh cintakan.. Masalahnya tak payah tunggu lama, buka je kotak terus jatuh cinta.. hahaha.. Encik suami suruh cuba terus lepas keluar kotak.. Kami masak kentang dan nugget.. Memang bestlah.. Rasa dia tak sama macam kita goreng.. Pada Sha dan keluarga kami suka lagi versi Air Fryer ini, lebih sedap.. Cuma kena try and errorlah.. hehehe.. Hari pertama je 3 trip memasak.. Memang bestlah rasa hati Sha bila anak-anak dan encik suami pun suka.. Sangat-sangat memudahkan..

Sha beli pada 16/02.2021 dan selamat terima pada 19/02/2021 dengan harga RM189 serta postage RM6.46 (selepas diskaun Rm4.03).. Sha guna shopee ekspress..

Dapat gunting dan pengepit makanan..

Inilah rupa nya.. Sha memang nak beli versi buka macam ini.. 

Perkakasan yang datang sekali..

Set ini memang diberikan percuma..

Cubaan pertama menggunakan air fryer..

19 comments:

  1. selamat memasak guna air fryer...mcm2 resepi bole buat

    ReplyDelete
  2. Wah ! bestnya dah ada air fyer. Tahniah ! lepas nih macam-macam la boleh dimasak dengan air fryer nih ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah teruja nak masak macam-macam dalam tu..

      Delete
  3. lawaaaa warnanya. saya pun dalam perancangan nak beli airfryer tapi tu laaa. nak pilih air fryer based on warna haha dan of course la warna hijau mint.. hehe yang ni macam best pulak sb boleh nampak kalau makanan tu da masak or tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut hati nak beli warna hitam tapi tak sale..
      Memang suka jenis nie, senang nak tengok makanan dalam tu.. hehehe

      Delete
  4. Cantik jugak warna tu. Air fryer memang boleh dikira keperluan. Bagus kita kurangkan minyak dalam masakan

    ReplyDelete
  5. cantiks...senang ada airfryer, mcm2 leh masak dlm tu. free gift pun menariks...

    ReplyDelete
  6. bestnya kak... dana niat nak beli tp lum kesampaian lagi.... takpe kita simpan duit dulu hehehe... pasni try bakar ayam lak kak

    ReplyDelete
  7. Wahh bestnya ada air fryer. Takperlah warna pilihan xde, janji dapat guna. Menarik juga beli style see through ni, senang nak pantau tanpa perlu buka penutup.

    ReplyDelete
  8. cantiklaa warna ni. nampak rare :)
    lepas ni bolehlah bereksperimen dgn air fyer ni..hehe

    ReplyDelete
  9. Cantik warnanya.. Naniey belum beli lagi. Tengah tunggu ada Sale dan yang berkenan dihati nak grab AF satu..

    ReplyDelete
  10. cantiklah sha warna dia sy pun berkenan. ni pun tgh usha2 air fryer juga... moga jumpa yg berkenan di hati selain murah hehee

    ReplyDelete
  11. okayyyyy atie masih tak beli lagiii ishhh

    ReplyDelete
  12. Berkenan akak tengok warna dan design air fryer tu. Selamat memasak dengan air fryer, Sha 😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »