Friday, February 5, 2021

Minuman | Nescafe Gold: Flat White, Creamy Latte & Americano

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha jarang jumpa yang Gold series ini dekat kedai atau pasaraya.. Saja beli online di kedai Nestle dekat Shopee untuk rasa.. Mujurlah bila beli yang Flat White dapat percuma 3 stick Americano.. Bolehlah rasa ketiga-tiganya dengan hanya membeli 2 pek.. hehehe.. Pandaikan.. Lagipun saja Sha buat satu entry je untuk rangkaian ini.. Lebih mudah untuk dibandingkan dan bukannya review berbayar pun.. Saja nak kongsi dengan peminat kopi seperti Sha..

Harganya RM10.96 untuk satu pek.. Ada 15 stick dan percuma 3 stick Nescafe Gold Americano.. Berbaloi sangat.. hehehe.. 

Sha rasa Nescafe Gold Flat White dulu.. Bila tuang serbuk kopinya lebih kasar dari Nescafe biasa.. Bau kopinya lebih harum dan menggoda.. Rasanya pula pada Sha memang lembut dan berlemak.. Tak terlalu kuat tapi memikat..

3 stik Americano percuma.. Rasanya sangat gagah dan sesuai untuk mereka yang sukakan kopi tanpa gula.. Memang pekat dan menyegarkan.. Rasa yang ohsem dan berani..

Harga sebungkus ini RM11.90 dan ada 12 stik dalam dia.. Sedikit mahal dari Flat White.. 

Yang ini serbuk dia lebih halus daripada Nescafe biasa.. Bau pun lebih kuat dan rasa kopinya pun agak kuat.. Memang betul-betul extralah rasa dia.. Lebih mewah dan menyegarkan.. Sesuai untuk mereka yang sukakan rasa kopi yang pekat dan mewah.. 

13 comments:

  1. Baru try nescafe gold creamy latte air tangan suami...tapi rasa tak kena dengan kita. Bagi kita ia manis sangat (selalu minum kopi bancuh kurang manis, bila masuk 3 in 1 mmg terasa manis sangat)..

    ReplyDelete
  2. Hanya mampu memandang dari jauh. Tak boleh minum. Migrain. Huwaaaaaa

    ReplyDelete
  3. Selalu minum nescafe 3 in 1 yg biasa warna merah tu hehe
    okay nanti nak cuba yg ni

    ReplyDelete
  4. Salam.. Singgah sini blogwalking..

    nescafe ni naniey x prnah try. tp mcm menarik utk dicuba. Naniey suka nescafe salted caramel tu..

    ReplyDelete
  5. Wow party nescafe.. yg rich gold tu en hubby suka minum mmg rasa dia kuat sikit

    ReplyDelete
  6. Peminat kopi tentu tak mahu lepaskan peluang untuk menikmati nescafe gold flat white creamy ni.

    ReplyDelete
  7. lama tk minum nescafe..cantik packaging pink tu..akak tkleh minum nescafe ,nanti tk bole tido

    ReplyDelete
  8. untung boleh rasa 3 rasa sekali pembelian. Nescafe yang rare ni payah nak dapat.

    ReplyDelete
  9. Produk Nescafe Gold punya range memang semua kena ngan selera akak :)

    ReplyDelete
  10. lama sgt x beli or minum 3 in 1 ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »