Thursday, February 4, 2021

Drama | Fate: The Winx Saga (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Menyesal pula tengok drama ini.. Ingatkan dapatlah tengok Bloom keluar kepak pari-parinya dan adalah babak magic-magic.. Rupanya jadi lain pula bila dibuat live action ini.. Memang sangat-sangat tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak.. Wataknya semua toxic dan bermasalah.. Dari episod pertama lagi Sha dah tak berkenan dengan Bloom.. Macam dia sorang je bermasalah dan tak disayangi.. Kerjanya nak membangkang je dan lebih percaya pada orang yang salah dari cuba beradaptasi dan bergaul dengan kawan-kawan sebilik.. Bila orang bagi nasihat langsung tak boleh nak terima.. Stress pula menengokkan drama ini..

Sekiranya Bloom dapat menguasai kuasanya, adakah dia akan berubah? Adakah dia akan berkembang daripada pola dasar "Saya tidak seperti gadis lain" / "tidak ada yang memahami saya"?.. Nampak gayanya setakat season 1 je lah..

Fate: The Winx Saga (2021– )
Season 1 (6 Episodes)
Action, Adventure, Drama
A live-action adaptation of Nickelodeon's Winx Club (2004). It follows Bloom as she adjusts to life in the Otherworld, where she must learn to control her dangerous magical powers. 


8 comments:

  1. Baca jugak kat forum dan 9gag. Ramai complain drama ni lari dari kartun asal. Buatla idea baru kan. Main cedok pastu ke laut

    ReplyDelete
  2. Ow ipar sha tgh tgk cerita ni bst kata nya..

    ReplyDelete
  3. By the way sha dah tukar domain baru..nnt mnta tlg add/edit ya dari www.opzzpinky.my --> www.opzzpinky.com tq

    ReplyDelete
  4. aduhhh stress kalau tgk cita mcm ni, watak yg asyik nak jadi victim sjaa.. kononnya dia ja selalu kenaaa

    ReplyDelete
  5. ooo...gitu..tak jadilah nak tengok

    ReplyDelete
  6. ohh adaptasi. tak best lah untuk tontonan kanak-kanak kalau tak ada yang positif untuk diambil.

    ReplyDelete
  7. OK. Confirmlah akak tak tengok. Akak kurang gemar sikit watak memberontak tak kena gaya ni ;)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »