Saturday, February 6, 2021

Minuman | Nescafe Classic: Kopi Kedah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Beli sebab teruja baca review Blogger Anies.. Hehehe.. Usaha juga cari dekat Shopee, mujurlah jumpa seller yang jual murah dan percuma penghantaran.. Akhirnya berjaya juga belia.. Memang tin dia cantik.. Memikat sungguh.. Rasa dia pula mengancam, sedikit kuat dari nescafe biasa dan paling best boleh dibancuh mengikut kesukaan sama ada nak lebih kopi kurang gula atau lebih susu.. Ikut tekak masing-masing.. Wangi dia pun memikat.. Ini adalah dari penggemar kopi.. Kikiki..

Cantikkan corak pada pembungkusan dia.. Tin tu Sha buat tempat simpan uncang teh.. hehehe..

Tak pernah-pernah Sha beli coffemate ini tapi sebab nak minum Kopi Kedah belilah juga.. hehehe..

Secawan kopi diwaktu pagi.. Sedap dan menggoda baunya.. Rasanya berada dalam skala suka dan akan beli lagi.. hehehe.. Bau kopi tu sendiri pekat dan wangi.. Bila dibancuh memang lagi puas.. Sesudu kopi kedah bersama coffee mate dan gula menjadi pelengkap sarapan pagi yang mengasyikkan..

24 comments:

  1. yezzzzaaaaa akhirnya berjaya menghasut sha hahahaha... serius mmg sedap kannnn... sy pun mmg nak cari lg...

    p/s sha, mkn dgn kek lapis lg ummmppphhh tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Memang terhasut dengan entry Anies pun.. Kopi dan kek lapis ye.. Menarik nie.. hehehe..

      Delete
  2. wpagi agi kena coffee for breakfast bestnyaa.. tak pernah rasa lagi kopi kedah... tapi byk blogger kata sedap :)

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik sangat kopi itu. Sayangnya.... huhu

    ReplyDelete
  4. PH first time bancuh ghitu rasa tak sedap. Tapi bila diulang-ulang makin sedap pulak rasanya sampaikan anak-anak pun suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila selalu minum jadi sesuai dengan tekak ye PH..

      Delete
  5. Replies
    1. Tu pun antara faktor menarik untuk beli kopi ini..

      Delete
  6. tin dia lawo! nak cari jugalah

    ReplyDelete
  7. Ada pulak kopi Kedah ye. Cantik tinnya. Boleh buat simpan biskut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Blogger Anies kata ada ladang kopinya di Pendang..

      Delete
  8. Wahhh kak Sha pun dah terjebak membeli. nak cari jugaklah :)

    ReplyDelete
  9. teringin lama dah..tapi tak terbeli..hehe

    ReplyDelete
  10. alaa tak try lagi. nak kena pi cari juga ni..hehe

    ReplyDelete
  11. Akak pun hari tu tergoda sebab baca dari blog Anies lah :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »