Wednesday, February 24, 2021

Random Photo #6 2021

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa petang-petang ini? Tengah minum petang ke tu.. Terima kasihlah singgah blog Sha.. Jomlah layan entry bergambar ini ye.. Asyik entry pasal buku je kan.. hehehe..

Kesukaan Sha.. Beli lagi buat stok.. Beli online di Shopee.. RM4.80 sebungkus..

Arwah abah Sha cukup suka air ini.. Saja beli sebab harganya agak murah.. Sebungkus ini RM10.50 dan ada 27 sachet dalam 1 pek ini.. Kira murahlah dari Nescafe kan.. hehehe.. Cuma rasa dia agak lemak manis.. Macam makan gula-gula kopiko tapi versi air.. Patutlah arwah abah Sha suka..

Jumaat lepas buat jamuan makan untuk adik-adik praktikal tempat Sha ini.. satu baru datang, yang satu lagi dah nak habis..

Nasi lemak, pulut kuning dan rendnag ayam..

Tu dia.. Kemain meriah buahnya.. hehehe..

Adik praktikal tempat Sha jual.. Sebekas ini RM6.. Penuh isinya.. Sambal kicap dia pun wow..

Isnin malam encik Suami ajak makan luar.. Lama dah anak-anak terkurung je dalam rumah, makanya saja lah bawa keluar.. Ini nasi budget.. Harganya RM3.50 je tapi memang puas hatilah.. Ada 2 ketul ayam goreng, sup pedas, nasi, telur dadar dan sambal tumis.. Sambal tumis dia tu yang mengancam..

Ini pula cheezy wadges yang harganya RM3.50 sahaja.. Meriah dengan cheese dan mayonis.. hehehe

Biskut Makmur yang sedap dan Murah.. Kawan pejabat Sha jual.. Harga sebalang ini RM11 sahaja.. Biskutnya tak manis, berderai dimulut dan kacangnya rangup.. Memang sangat menepati tekak Sha.. hehehe..

10 comments:

  1. organic chestnut tu sedap
    kopiko yang sebelum ni lebih sedap, faberet tpi since bertukar ke yg ni dah stop ambik
    belimbing tunjuk masak tumis sambal belacan pedas, sedap!!
    tgk makmur terus rasa nak buat. tak pernah boring mkn biskut ni

    ReplyDelete
  2. Cheesy wedges tu nampak sedap sebab meriah dengan cheese.

    ReplyDelete
  3. nasi lemak + pulut kuning, huaaa sedapnyaaa

    ReplyDelete
  4. Air kopiko tak pernah minum. Nanti nak try. Tauhu bergedil tu favourite. Kuih makmur pun. Tapi lagi suka inti kurma. Kuih raya wajib kegemaran ayah saya

    ReplyDelete
  5. Baru tahu ada minuman kopiko. Ingatkan gula gula je. Kalau jumpa nak cuba beli dan rasa lah juga.
    geram pulak tengok buah belimbing buluh meriah tu.

    ReplyDelete
  6. wah borong kt shopee chetnut tu....cheesey btul wedges tu

    ReplyDelete
  7. shaaaa tlg pos cheezy wedges tuuuuuu

    ReplyDelete
  8. Murahlah makanan budget itu.
    Hmm kopiko ini selalu makan gula sahaja.

    ReplyDelete
  9. biskut makmur nak dekat raya nih

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »