Tuesday, February 2, 2021

Drama Korea | Let's Eat Something, Anna (2017)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini walaupun pendek je, 5 episod namun berjaya memberi pengajaran.. Kekecewaan mampu menjadikan manusia rasa rendah diri dan mampu buat manusia bangkit semula.. bergantung macam mana kita melihat kekecewaan itu.. Anna yang ditinggalkan teman lelakinya pada hari perkahwinan mereka telah mengurung diri selama 2 tahun di dalam rumah dan menjadikan bloger pengulas barang sebagai kerjaya.. Namun kehadiran Park Ji Yong telah membuka hati Anna untuk keluar dari rumah.. Park Ji Yong juga mempunyai masalah keyakinan untuk bercinta namun kehadiran Anna membuka hatinya.. Keduanya bertemu dan saling melengkapi..

Drama: Let's Eat Something, Anna
Also Known As: Aenaya Babmeokja, Hey Ana! Let's Eat!
Genres: Food, Comedy, Romance, Life, Youth, Drama
Country: South Korea
Episodes: 5
Aired: Aug 1, 2017
Aired On: Tuesday
Original Network: Naver TV Cast
Duration: 14 min.
An adorable love story of Park Ji Yong, a good-looking home shopping host, and Sohn Ana, a secluded girl who never leaves home and whose only joy of life is home shopping.
(Source: OnDemandKorea)

4 comments:

  1. Frust dan sedihnya bila kena tinggal masa nak kahwin. Mujur lah dia jumpa seseorang yang buatkan dia bersemangat semula. Perfect, saling melengkapi :)

    ReplyDelete
  2. waa dua thun kurung diri pun dia still making money!!! good job

    ReplyDelete
  3. Korea byk citer yg menarik kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »