Sunday, February 14, 2021

Filem Indonesia | Layla Majnun (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Mula tengok filem ini, entah kenapa Sha tak berkenan dengan Baim Wong.. Hahaha.. Rasa macam pelik pula bila tengok Baim Wong.. Tambahan pula dia bawa watak yang agak menjengkelkan.. Tapi yang lain-lain okaylah.. Sha tengok filem ini sebab Blogger Farhana ada sebut pasal filem ini.. Terus rasa macam teruja.. Teringin nak tengok hero kesukaan Farhana ini, Reza Rahadian..

Cerita yang bolehlah.. Tak pasti apa tapi bukan kegemaran Sha.. Cuma yang pasti pertuturan Reza dan kecantikkan Azerbaijan tu memikat.. Walaupun ada beberapa perkataan yang Sha tak berapa faham sebab sarikatanya bahasa Indonesia juga.. Namun itu tidak mencacatkan tontonan Sha.. Part Layla terpaksa balik bersama tunangnya dan meninggalkan Samir tu, Sha boleh faham perasaan Samir walaupun tak setuju dengan tindakan dia yang membawa diri dan meninggalkan keluarga kerana kecewa.. Tak berapa logik pula penceritaan di bahagian ini.. Reza duduk di kawasan yang terpencil.. Tak kan tak makan.. Ending?? Kenalah tengok..

Lama pula tak melayan drama romantis macam ini.. Walaupun jalan cerita asal Laila Majnun ini kita ketahui sedih namun filem lakonan Acha dan Reza ini cuba memberikan kelainan walaupun tak berapa menarik..

Layla Majnun
2020 | 13+ | 1h 59m | Indonesian Movies
Starring: Reza Rahadian, Acha Septriasa, Baim Wong
Genres: Indonesian Movies, Dramas, Romantic Movies, Romantic Dramas
While in Azerbaijan, Layla, an Indonesian scholar, falls for Samir, an admirer of her work — but her arranged marriage stands in the way.

6 comments:

  1. stress juga tengok bila masuk part samir lari ke gua dan scene atas jambatan kat hujung tu..

    ReplyDelete
  2. alamak, klu kak sha tak berapa berkenan, atie pun suka mcm ni sbb atie rasa taste movie kita sama hahah

    ReplyDelete
  3. Mostly ada yang kata Layla Majnun ni cerita dia slow. Genre untuk mereka yang sukakan cerita sweet sweet slow gitu. mungkin ada yang tengok sebab pelakon Acha dan Reza tu.

    ReplyDelete
  4. hahahaha masuk second half dah merepek dah. masa tu hp macam tak wujud je. Kesian samir beku tunggu layla dekat menara

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »