Saturday, February 27, 2021

Filem Melayu | Hantu Bonceng 2.0 (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Babak yang boleh buat Sha tergelak bila setiap kalai Joey muncul sebagai Mr. Durga.. Memang kelakar yang kelakarlah.. Penyeri betul Joey ini.. bolehlah nak layan sambil-sambil melipat baju atau mengemas rumah.. Hehehe.. Kelakar ada, seram adalah sikit.. Gandingan pelakonnya pun menarik..

Kali ini Amran dengan Kunyit diganggu semasa ingin ke Fraser Hill.. Motor Amran rosak dna mereka terpaksa bermalam di hotel kepunyaan Ayu.. Ayu ini pula pelik bebenor perangainya.. Macam hantu pun ada.. kejap muncul, kejap lagi hilang.. Di hotel ini Amranlah paling teruk diganggu bayangan seorang perempuan dan lelaki yang bergaduh.. Rupanya ada kes pembunuhan yang berlaku di hotel tersebut dan Amran berjaya menyelesaikannya..

Hantu Bonceng 2.0 (2021)
Country: Malaysia
Language: Malay
Release Date: 11 February 2021
Genres: Horror
Amran, Kunyit and Mat Motor goes on a getaway with their girlfriends to Fraser's Hill but is stalled when one of their member's bike breaks down. They are approached by mysterious local girl Ayu, who directs them to a creepy hotel to stay for the night. There, they encounter apparations and nightmares that can only be deterred by solving an old mystery.

12 comments:

  1. Walau seram tapi ada lucunya itu yang best.

    ReplyDelete
  2. Cite komedi melayu ceni mmg best layan... Teringat pulak dekat drama you saka pergi jauh jauh lakonan nabil ahmad.

    ReplyDelete
  3. review2 untuk movie ni ok jugak, teringin pulak nak tengok

    ReplyDelete
  4. Joey kalau berlakon tak sah tak kelakar. Filem ni tak tengok lagi.

    ReplyDelete
  5. tak lalu rasanya nk tgk..byk gelak dari seram hahahaa

    ReplyDelete
  6. ramai yg review filem ni n ckp👍👍👍👍

    ReplyDelete
  7. memang kelakar habis. hahah. semua yg ada kt hotel tu hantu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »