Tuesday, February 16, 2021

Filem China | The Yin-Yang Master: Dream of Eternity (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem fantasi mengenai seekor ular syaitan yang dikurung ditengah kota imperial dan dikawal 4 penjaga batu cuba bangkit semula.. Qing Ming telah diarahkan ke kota imperial untuk menghalang kebangkitan ular syaitan yang hanya membawa petaka.. Qing Ming berkenalan dengan Boya yang membenci demon dan mereka akhirnya berkerjasama menyelesaikan kes pembunuhan dan menghalan kebangkitan ular syaitan..

Part paling best bila Boya bertukar menjadi guardian dan melindungi Qing Ming.. Kikiki.. Fantasikan.. Seronok tengok diorang lawan-lawa, ada kepak, ada sisik dan boleh terbang.. hehehe..

Also Known As: Yin-Yang Master I , Qing Ya Ji , Ching A Jaap , Onmyoji , Onmyouji
Screenwriter & Director: Edward Guo
Genres: Action, Adventure, Historical, Fantasy, Supernatural
Tags: Bromance, Demon, Friendship, Supernatural, Adapted From A Novel, Mystery, CGI, Shamanism, Kind Male Lead, Strong Friendship (Vote or add tags)
Country: China
Type: Movie
Release Date: Dec 25, 2020
Duration: 2 hr. 12 min.
The film adaptation is set in a mystical fantasy world where humans and supernatural beings co-exist together. It tells the story of how cosmologist Qing Ming and his friend Bo Ya, who he met whilst taking part in celestial rituals up in heaven, crack baffling and weird cases together. In their many adventures, the pair uncover a century-old secret and ends up saving humanity. (Source: DramaPanda)
~Adapted from the novel series "Onmyouji" by Yumemakura Baku~


13 comments:

  1. Adik saya tengok filem ni hari tu. Best la untuk orang yang minat filem fantasi. As for me tak tercapai akal so tengok gitu-gitu je sebab hero comel. Haha

    ReplyDelete
  2. nk tgk cita ni nanti, sbb katanyaa penganti the untamed sbb ada dua hero hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi pendek sangat filem dia.. kalau buat siri menarik gak..

      Delete
  3. Nampak menarik filem nie, saya pun suka tengok filem fiksyen cina yang camnie..

    ReplyDelete
  4. uiiii heronya jambuuuu hehehehe

    ReplyDelete
  5. Jarang cerita cina ada ular. Biasa naga gitu. Cerita fantasy kadang best gak tengok. Ada macam-macam haiwan ni teringat cerita wukong :)

    ReplyDelete
  6. slow sgt cite ni, tengok pun sebab suka hero dia..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »