Sunday, February 14, 2021

Sistem IQ-Nilam

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sekarang ini anak-anak dah tak payah nak mencatit/menulis untuk rekodkan bacaan mereka.. Boleh dibuat secara atas talian je.. Nilam alaf baru tau.. Memang advanced dan semakin pening mak.. Hahaha.. Tapi Sha tak pastilah sama ada semua sekolah dah pakai ini atau tak.. 

Muka depan dia.. Kena masukkan email dan password yang sekolah bagi.. 

Perkara yang perlu diisi.. Jumlah buku tu akan dikemaskini bila kita logout dan login semula.. Jenis bacaan pun ada 4 pilihan.. Malah yang Bukan Buku tu ada 19 pilihan seperti cerpen, poster, komik, buletin, rencana, bahan digital dan lain-lain.. Menarikkan..

Ini pun kena isi tau..

8 comments:

  1. Memang berbeza dari zaman saya dulu. Sekarang ni buat buat secara online je.

    ReplyDelete
  2. nmpak sgt advance kan , tapi kalau atie belajar jenis mcm ni, mmg susah nak focus dan paham.. mmg kena old fashion yg tulis dlm buku teks dan ada papan hitam

    ReplyDelete
  3. NILAM dulu dan NILAM sekarang banyak beno bezanya!

    ReplyDelete
  4. Takdelah ye buku Nilam macam zaman kita sekolah dulu. Hehe

    ReplyDelete
  5. Dah ada sistem Nilam online. Teringat dulu buku Nilam, rajin membaca buku masa tu :)

    ReplyDelete
  6. wahhh kita dulu kena beli buku nilam pastu tulis rumusan hahaha

    ReplyDelete
  7. tapi ni macam lagi best je..boleh track semua yg kita baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »