Friday, February 5, 2021

Novel | Harimau Jadian oleh Zarini Mansor

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bacaan kedua untuk Februari 2021.. Buku yang pertama Sha beli untuk tahun 2021.. 

Kisah yang disampaikan diadun dengan cantik oleh penulis.. Dunia yang diluar jangkaan berlaku jauh didalam hutan.. Kehilangan Farid akibat kemalangan, membawa Emilia ke dalam hutan yang penuh dengan makhluk luar jangkaan.. Akal warasnya menidakkan namun realiti itu adalah kenyataan yang perlu dihadapu demi mendapatkan abangnya Farid yang dikurung di dunia Tujuh Dahan.. Melalui bantuan Tajul yang merupakan makhluk separuh manusia separuh harimau, tetap bukan mudah.. Terdapat satu kuasa jahat lagi gelap yang menjadi dalang disebalik semua perkara yang berlaku.. Makhluk bernama Iblis yang tak pernah berhenti menghasut dan cuba melakukan kerosakan walau dimana pun..

Ada unikorn, naga, harimau jadian dan duyung.. Memang menarik dibaca.. Jarang kita jumpa buku macam ini ditulis di Malaysia.. Tahniah buat penulis..

Sha baca dan selesai pada 04.02.2021..

Koleksi buku Sha..
Published January 2021 by Dear Novels Sdn. Bhd.

7 comments:

  1. Menarik sinopsis ceritanya. Lama tak baca cerita begini.

    ReplyDelete
  2. penulis, kalau mahir olah ayat dan punya imiginasi tinggi pasti dpt deliver mesej dgn baik meski guna title yg dah ramai kot penulis lain guna...

    ReplyDelete
  3. ad unikorn ! waaaa mcm fairytales cita ni

    ReplyDelete
  4. Baca cerita begini, kita travel ke wilayah tak bersempadan :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »