Friday, February 12, 2021

Drama Melayu | Isteri Misteri (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Kelakar dramanya.. Tapi tak sesuai tengok dengan anak-anak.. Hahaha.. Babaknya ada yang sedikit terlebih.. Hahaha.. Tapi kelakarlah.. Memang gandingan menariklah antara Sharnaz, Tiz Zaqyah, Sharifah Sakinah, Azira Shafinaz dan Azar Azmi.. Seorang lelaki yang berkahwin tiga dan berada dalam kemurungan kerana merasakan ada antara bini-bininya yang ingin membunuh dia.. 

Ada yang menarik pada drama ini bila mengetengahkan tentang hubungan suami isteri yang dah jauh bila isteri terlalu fokus pada anak-anak dan juga kerjaya hinggakan suami mula mencari yang lain.. Namun kesalahan juga pada suami yang terlalu bergantung pada pembantu peribadi dan kepercayaan  pada pekerja sampai tak tahu apa yang berlaku.. Masuk je episod 8 dah boleh agak dah siapa penjenayahnya cuma motif je lambat sikit baru boleh nak teka.. kikiki.. Okaylah drama ini buat layan sambil-sambil gitu.. Kelakar dan juga berpengajaran..

JUDUL : ISTERI MISTERI
EPISOD : 10
TARIKH TAYANGAN : 25 November 2020
WAKTU SIARAN : Rabu-Khamis, 6:00 petang
SIARAN TV : TV3
PENGARAH : Faisal Ishak & Esham Shahlin
PRODUKSI : Primeworks Studios & VIU
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Tiz Zaqyah, Sharifah Sakinah, Azira Shafinaz, Azar Azmi
SINOPSIS ISTERI MISTERI
Mengisahkan Rizal, seorang kaki perempuan yang menerima ramalan seorang dukun bahawa isterinya ingin membunuhnya. Dengan bantuan pembantunya, Jun, dia perlu menyelamatkan dirinya serta menghalang rancangan isterinya. Namun, masalah utamanya adalah dia mempunyai tiga orang isteri!

13 comments:

  1. Ya, tengok santai santai okaylah. Kelakar drama ni. jarang pelakon pelakon yang ada berlakon dalam drama komedi, kan.

    ReplyDelete
  2. tak pernah tengok...tp minat tiz zaqyah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah tengok mama yan.. kelakar lah drama dia..

      Delete
  3. best juga tengok drama ni kat tv pastu terlepas beberapa episode. tapi still boleh teka siapa yg ada niat tak baik tu..hehe

    ReplyDelete
  4. boleh la tgk ni, utk2 atie nak marah bila nak buat review nanti hahah

    ReplyDelete
  5. ada nampak tapi takut tak syok pulak. okay nanti nak tengok hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »