Monday, February 1, 2021

Pembelajaran Dari Rumah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Disebabkan anak-anak sekarang ini kelasnya di rumah, makanya perlulah sediakan meja belajar buat mereka.. Senang nak buat kerja sekolah dan juga buat kelas atas talian dengan cikgu.. Sebelum ini Amani pakai meja pendek.. Tengok dia tak berapa selesa je, tu yang carikan juga meja dekat Shopee.. Lebih berbaloi untuk dibeli berbanding di kedai.. Nak tak nak kena juga ikut peredaran masa dan beradaptasi dengan suasana sekarang.. 

Meja (60cm x 120cm) beli melalui Shopee dengan harga RM97.24 termasuk kos penghantaran (selepas diskaun RM6.66)
Kerusi beli dekat pasaraya Tanjung Malim dengan harga RM29

Sha belikan juga headphone yang ada mic ini untuk perbualan dengan cikgu bila ada Google Meet..

Belikan tempat letak telefon ini sekali untuk buat video.. Kadang cikgu minta rakaman video/audio dari anak-anak.. Senang bila ada stand ini..

19 comments:

  1. phone stand tu memang sangat berguna terutamanya kalau anak-anak kelas online guna telefon. :)

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni mwmang banyak benda kita kena beradaptasi kan. Cara belajar pun dah berbeza daripada dulu.

    ReplyDelete
  3. Betul tu kak... untuk keselesaan mereka belajar

    ReplyDelete
  4. Phone stand tu beli kat shopee gak ke? Nak link boleh?. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. beli dekat shopee.. Boleh..
      https://shopee.com.my/product/12609016/3738563035

      Delete
  5. Alhamdulillah..selesa bila ada meja dan kerusi yang lebih baik. Ada stand pun lebih mudah. Semoga anak anak rajin dan semangat belajar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. Harapnya gitulah.. Lebih semangat belajar..

      Delete
  6. Selamat menjalani PdPR buat mereka

    ReplyDelete
  7. stand utk hp tu menariklah sha..beli di shopee juga ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah Shida.. Beli di Shopee juga..
      Ini link dia kalau Shida berminat
      https://shopee.com.my/product/12609016/3738563035

      Delete
  8. Begitulah bila dh bergelar ibu bapa ni... sedaya upaya nk berikan yg terbaik utk anak² kan?

    ReplyDelete
  9. memang kena sediakan tempat kan, utk keselesaan belajar.. sbb bukan class seminit dua, plg kejap pun 30mins

    ReplyDelete
  10. kalau x de caption gmbr last tu mati2 sy igt alatan exercise mcm kt gym tu ahahahahahah

    ReplyDelete
  11. semoga bertambah semangat mereka nak belajar :)

    ReplyDelete
  12. Mudah anak2 sha nak belajar

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »