Sunday, February 28, 2021

Filem Jepun | Tokyo Ghoul (2017)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini Sha tonton sebab ada Kubota Masataka, suka tengok dia berlakon dalam Death Note tu yang cuba tengok filem lain yang ada dia.. Filem ini sedikit gore dengan adegan bunuh-bunuh, darah dan ghoul makan manusia.. Kalau tak biasa, jangan tengok nanti loya tekak..Sha pun jenuh jugalah telan air liur tengok filem ini.. Hahahaha..

Filem ini pasal Ken yang tanpa sengaja diserang Ghoul dan memang nasibnya baik bila hampir dibunuh, ghoul tu terkena runtuhan batu.. Ken dimasukkan ke hospital dan menerima organ ghaoul tu dan menyebabkan dia menjadi separuh manusia separuh ghoul.. Hidup Ken berubah 360 darjah bila dia dah tak boleh terima makanan biasa.. Ken kena makan manusia lain.. Bukan mudah untuk menyembunyikan siapa dirinya dari diketahui manusia lain.. Ken punya face mask bila dia berlawan dengan organisasi yang cuba menghapuskan Ghoul tu ohsem..

Movie: Tokyo Ghoul
Also Known As: Tōkyō Gūru, Tokyo Guru
Director: Hagiwara Kentaro
Screenwriter: Kusuno Ichiro
Genres: Action, Mystery, Horror, Psychological, Supernatural
Country: Japan
Release Date: Jul 29, 2017
Duration: 1 hr. 59 min.
University student Ken Kaneki becomes injured by Rize, a human eating ghoul. Ken is saved when a steel frame falls on the ghoul. They are both sent to the hospital, where Ken receives an organ transplant from Rize. Because of that, he becomes a half ghoul.

4 comments:

  1. Best jugak ni. Macam kisah Bella Twilight tu. anak dia half vampire half manusia :)

    ReplyDelete
  2. haaa baru layan anime dia...versi ni tak tengok lagi...kena masuk list ni

    ReplyDelete
  3. ehhh dah kluar!!! why i dont know !! ok tgk :)

    ReplyDelete
  4. anime versi twilight ni. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »