Friday, February 5, 2021

Tempat Makan | The Baker's Cottage

Assalamualaikum..
Hye semua..

Disebabkan tak boleh makan kat kedai, maka menapau jelah kita.. Sha beli set nasi ayam panggang untuk makan dekat pejabat dan tapau seekor ayam panggang barbeku untuk makan di rumah.. Sempat jugalah beli burnt cheese kek.. Itupun beringat, kalau tak memang nak borong habis pastry dengan kek dalam tu.. Semua nampak sedap.. hahaha

Beli ayam seekor (RM11.90) buat makan dengan anak-anak kat rumah..

Burnt Cheese Cake RM6.20 (2pcs)

Nasi Ayam RM7.50
Okaylah nasi ayam dia.. Nasi banyak.. Tapi tulah.. Rasa dia macam pelik sikit.. Macam kurang masak.. hehehe.. Tapi ayam dengan Macau egg tart dia tu memang sedaplah.. Ayam panggang tu terasa rempah dia, makan macam tu je pun sedap.. Egg tart tu pula punyalah rapuh.. Sedap..

13 comments:

  1. Dah try ayam panggang ngn macau tart.. memang sedap behtul!!!! Hihi.. Ayam tu juicy yakmat.... Macau tu pun isi penuh, harga berbaloi behtul lerr.... X try lagi nasi ayam ngn burnt cheese cake.. mcm dah byk nau beli harituu..Nanti try la burnt cheese cake itu.. huhu.. Ramai cakap sedap sgt..

    ReplyDelete
  2. ayam sekor bakers cottage suka ..nk plak beli masa promo dlu rm9.90 je..suka yg blackpepper

    ReplyDelete
  3. Saya suka ayam baker cottage ni sebab murah dan sedap...selalu beli sekor balik ratah dgn husband and anak2 bulus je. haha.

    ReplyDelete
  4. Allahu lapar kita tengok makanan ni kenapa sedap sangat!

    ReplyDelete
  5. Macam sedap pula ayam tu. Tak pernah try lagi kat Baker's Cottage. Boleh cuba nanti. Harga pun murah

    ReplyDelete
  6. uish, kak sha.. bukak ni memalam.. kelaparan pulak ni. :)

    ReplyDelete
  7. Burnt cheese cake tu macam menarik.

    ReplyDelete
  8. terliur malam-malam tengok post ni... gulp

    ReplyDelete
  9. Amboi amboiii ayam panggang nan sekor. Menggoda selera betul!

    ReplyDelete
  10. Saya selalu beli ayam panggang bakers cottage time promo. macau egg tart tu super rapuh. sedap! burnt cheesecake tak pernah cuba lagi. nanti nak try juga beli :)

    ReplyDelete
  11. malam2 blogwalking blog akak, tengok gambar makanan ni. lapooo la pulakkk!

    ReplyDelete
  12. Tergugat selera tengok ayam dan cheese cake tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »