Thursday, September 9, 2021

ebook | Aku Suka Dia oleh Iman Zahra

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha sangat tertarik dengan sinopsis dan cover buku ini, sebab tu Sha baca.. Namun penceritaan penulis agak kaku dan tak mampu menarik minat Sha.. Sha gagahkan juga membaca sebab isi untuk buku ini pada Sha, sangatlah bagus.. Kisah mengenai murid tingkatan 5 yang jatuh cinta dengan guru sejarah beliau dan kerana rasa cintanya itu, beliau akhirnya menjadi sangat suka dan cintakan subjek sejarah hingga akhirnya beliau sendiri menjadi cikgu sejarah.. Namun beliau dan cikgu tersebut tidaklah punya apa-apa hubungan kerana ketika berita mengenai rasa cinta itu ketahuan kepada ibunya, pelajar tersebut ditukarkan sekolah.. Kalaulah penyampaiannya menarik pasti buku ini akan jadi lebih seronok dan ohsem.. 

Sha baca pada 05.09.2021 dan selesai pada 06.09.2021..

Published March 6th 2013 by PTS One Sdn Bhd

4 comments:

  1. Cover dia memang memukau pandangan. Spoil juga kalau penceritaan tak best.

    ReplyDelete
  2. alaaaa ingatkan cinta dia berbalas. Tak sangka betul plot twist tu

    ReplyDelete
  3. Aduhaiiiii bila lah nak habis baca koleksi novel ahkak ni huhuhu mood membaca merundum sungguh

    ReplyDelete
  4. Kalau oandai karang mesti menarik sebab cerita student suka cikgu gituu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »