Thursday, September 9, 2021

Quaker Oats: Chocolate, Berry Bust, Original, Vanilla, Mocha & Matcha Green Tea

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada kongsikan mengenai minuman yang Sha beli secara sachet untuk dicubakan.. Ini adalah review Sha untuk minuman dari rangkaian Quaker Oat.. Tidak berbayar tapi sekadar satu perkongsian.. Sha tak sangka pula minuman oat ini menarik dan mengujakan.. Secara peribadi Sha suka dengan rasa Mocha dan Vanilla.. Ini antara yang akan Sha beli dan jadikan menu sarapan.. Minuman ini mengenyangkan dan mampu memberi tenaga sekiranya kita mahukan sarapan yang pantas..

Chocolate, Berry Bust, Original, Vanilla, Mocha & Matcha Green Tea
Berminat? Boleh beli di SINI.. 
Ini bukan review berbayar ye.. Sha sekadar berkongsi sahaja..

Vanilla - Rasa yang sedap dan lembut di tekak.. Bau vanilla yang wangi dan tak terlalu kuat..
.
Mocha - Sedap.. Rasa kopinya tak terlalu kuat.. Memang bestlah minum ini di waktu pagi.. selain mengenyangkan ada kopi dan coklat didalamnya untuk kepuasan tekak..

Matcha Green Tea - Rasa teh hijau yang tak terlalu kuat.. Wangi namun sederhana je.. Sesuai buat mereka yang inginkan kelainan..
Berry Bust - Rasa yang sedikit unik dan mengejutkan.. hehehe.. Kalau anda suka buah ini, anda pasti akan suka Berry Bust ini..
Chocolate - Mengejutkan sebab rasa coklatnya sederhana dan tidak mengganggu.. Selalunya minuman yang ada coklat ini kadang rasa dia terlalu pekat tapi yang ini sedang elok je.. Sedap..

Original - Kalau anda suka yang plain, ini pasti pilihan yang sesuai untuk anda.. hehehe.. Okay je kalau yang ini sebab rasa oat dan susu.. 

11 comments:

  1. memacam perisa menarik betul ni kak... layan panas-panas best

    ReplyDelete
  2. dah ada dalam bentuk sachet. lagi mudah. saya suka quaker oat. nak try lah nanti. thanks share

    ReplyDelete
  3. Tak tahu pula Quaker Oats ada minuman pelbagai perisa macam ni.

    ReplyDelete
  4. Bagus ni..in sya Allah nak cari jugalah.

    ReplyDelete
  5. menarik.. mcm2 perasa ade.. byk pilihan..
    insyaAllah blh cuba nt.. =)

    ReplyDelete
  6. kebanyakkan perisa vanilla masih boleh diterima kan kak. baik aiskrim mahupun apa2 makanan. sesetengah orang boleh minum perisa apa2 pun

    ReplyDelete
  7. Macam macam flavour ada eh. ini yang macam nak cuba jugak ni KakSha.

    ReplyDelete
  8. wah rupanya dah banyak versi rasa ya. Selalu makan yang plain je.

    ReplyDelete
  9. flavor matcha ni dah jadi kegilaan kan dekat Malaysia ni. Mocha tu nampak menarik

    ReplyDelete
  10. boleh cuba, saya suka minum minuman oats sebagai dinner or supper

    ReplyDelete
  11. Baru tahu dorang banyak flavour. Menarikks

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »