Saturday, September 25, 2021

Filem Pendek Korea | Ground Zero (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa dekat Youtube.. Ingatkan iklan atau trailer, rupanya filem pendek.. Menarik juga sebab pelakonnya Ma Dong Seok.. Bagaimana cubaan membunuh tahanan dalam penjara tak berjaya dan video mengenai aktiviti tersebut telah dijual di pasaran gelap.. 

Movie: Ground Zero
Also Known As: Geulaundeu Jelo, PUBG Ground Zero, PUBG Universe: Ground Zero
Genres: Action
Country: South Korea
Release Date: Jun 26, 2021
Duration: 9 min.
A short action movie depicting the '1983 Hosan Prison Riot,' an important event in the 'PUBG Universe'.
(Source: Naver)

5 comments:

  1. macam menarik jalan cerita dia, ada ma dong seok pula tu :)

    ReplyDelete
  2. skarang ni heboh betul dengan Squid game kan

    ReplyDelete
  3. alahai.. kenal si hero ni dia blakon dlm train to busan.. haha

    ReplyDelete
  4. link youtube tu macam silap link je KakSha. Best ni ada Ma Dong Seok tapi pendek pulak 9minit je. Huhu...

    ReplyDelete
  5. Ada Ma Dong Seok laa. Masuk wishlist la.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »