Friday, September 17, 2021

Filem US | A Quiet Place (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduh!! Mendebarkan betul filem ini.. Ikutkan Sha dah dua, kali tengok filem ini.. Kikiki.. Tapi tetap mendebarkan juga.. Tambah bila nak selamatkan diri dari alien tu.. Bukan senang nak berada dalam keadaan senyap je.. Boleh meroyan owh, tak boleh cakap, tak boleh buat bunyi sikit pun.. Tambah pula bila tengah mengandung dan nak melahirkan.. Ingat boleh kawal ke suara dari menjerit.. Kikiki.. Tapi tulah.. Ada bahagian yang sedih sangat.. Masa anak dia mati kena sambar dengan alien tu dan perasaan bersalah seorang kakak.. Pengorbanan suami dan ayah dalam memastikan keluarganya tetap selamat memang meruntun hati..

A Quiet Place
2018 ‧ Horror/Sci-fi ‧ 1h 30m
A family struggles for survival in a world where most humans have been killed by blind but noise-sensitive creatures. They are forced to communicate in sign language to keep the creatures at bay.

7 comments:

  1. Macam nak tengok cerita nih hari tuh, lepas tu lupa dah. Macam menarik je. Tq reviewnya Sha :)

    ReplyDelete
  2. Aaa belum tengok lagi. Yang ni mcm best. Pernah tengok yang satu tu kena tutup mata tu

    ReplyDelete
  3. Best gila sya pun dah tengok! yang first punyaa ni..debar je..tapi yang secodn movie pun dah keluar..say lagi suka yg first ni hehe

    ReplyDelete
  4. Bila tengok cerita ni rasa kita nak ikut senyap jugak. Berdebar debar tengok. Quiet 2 pun sama gak debaran dia.

    ReplyDelete
  5. Memang berdebar movie ni. Haritu tengok sambungan movie yg kedua. Baru nak makan nasi, dengan kita sekali jadi senyap time benda tu datang ahaha

    ReplyDelete
  6. part dia terpijak paku tu pun macam tak logik sebab tak pernah ada pun sebelum ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »